Ege Dolu dolu dört gün

Dolu dolu dört gün

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Dolu dolu dört gün

Fuar İzmir’de düzenlenecek HORECA, her gün ayrı bir etkinliğe sahne olacak. Ünlü isimler konuklarla buluşacak.

Haberin Devamı

GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fuarı’nın ilk günü Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen, “Yıldız Şefler Yarışması” ile katılımcıları lezzet yolculuğuna çıkaracak. Gün içinde “Dededen Toruna”, “Düzce Kafkas Mantısı”, Sahrap Soysal moderatörlüğünde “Sütün En Güzel Hali Ege’nin Peynirleri”, “Gören Eller Yarışması” gibi paneller düzenlenecek. Ayrıca fuarda her günü saat 13.00, 15.00 ve 18.00’de sertifikalı kahve kavurma eğitimi verilecek. Dünyada ve Türkiye’de kahvenin son durumunun değerlendirileceği panel de düzenlenecek. ETİK ise ziyaretçilere sürpriz hediyeler ve yapılacak çekilişte tatil kazandıracak.

Ege’nin şefleri yarışacak

Fuarın ikinci gününe “Ege Şefler Yarışması” damga vuracak. Ege otellerinin şefleri öncülüğünde oluşturulacak takımlar, soğuk büfe, ana yemek ve pasta-tatlı olmak üzere, üç kategoride değerlendirilecek. Yöresel lezzetler ile Ege Mutfağı’nın bütün sırları tanıtılacak. Taylan Kümeli’nin moderatörlüğünde, “Turizmde Sağlıklı Beslenme” konferansı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Workshoplar

“Pasta Şov- İtalya Sicilya Ekibi”, “+1 Yarışıyoruz”, “Zeytinyağlı Ot Sunumları” workshopları ile ziyaretçiler hem eğlenip hem öğrenmeye devam edecek. Zeynep Omay moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan, “İzmir’in Başarılı 70 İş İnsanı” konferansına Erkan Sevinç katılacak, ardından Koruncuk Vakfı yararına bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Ekipler sahneye çıkacak

Fuarın üçüncü günü, “Ege Şefler Ekip Yarışması” ile başlayacak. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner öncülüğünde, “Dünyada Turizm Pazarında İzmir ve Ege Bölgesi” başlıklı sunum ve “Poyraz Zeytinyağları ile Ege Mutfağı Yemekleri” workshop’u gerçekleştirilecek. Ege’ye özgü lezzetlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı da fuarda sergilenecekler arasında yer alıyor. Sağlıklı yaşam trendi ile birlikte tüketimi hızla artan zeytin ve zeytinyağı, “Tanrıların Ölümsüzlük Meyvesi” adı altında düzenlenen konferans ile Ayhan Sicimoğlu ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat’ın moderatörlüğünde ziyaretçilere tanıtılacak.