Ege Dolu dolu HORECA

Dolu dolu HORECA

03.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 4. kez düzenlenecek HORECA Fair, 6-9 Mart günleri arasında Fuar İzmir’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Depremzedeler yararına dayanışma mutfağı kurulacak.

Dolu dolu HORECA

4.Uluslararası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı, 6-9 Mart günleri arasında Fuar İzmir’de ziyaretçileri ağırlayacak. Dolu dolu dört gün yaşatacak fuar, kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak. GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fair, HORECA Fair EDT, Pack Fair Türkiye, Food Fair Türkiye, yaklaşık 400 firma ile 18 bini aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yurtdışından 250 profesyonel satın almacı da fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. GL Platform Fuarcılık, İzmir Aşçılar Derneği, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası’nın işbirliğinde fuar alanına 200 metrekarelik ‘Deprem Dayanışma Mutfağı’ kurulacak. Şefler, her gün kazanları İzmir’de misafir edilen depremzedeler için kaynatacak.

Haberin Devamı

Dolu dolu HORECA

Kemeraltı sokağı

İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, fuarın ilk gününde ‘Deprem ve Dayanışma’ panelini yönetecek. Panelin konuşmacıları İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, İzmir Aşçılar Derneği Temsilcisi ve Ege Rotary Kulübü Afet Kapıda Komite Üyesi Osman Atak olacak.

Türkiye Aşçılar Federasyonu üye dernekleri, kendi yörelerine özgü lezzetlerden seçkiler sunacak. Bu yıl kurulacak Kemeraltı Sokağı, fuara damga vuracak.

Dolu dolu HORECA

‘Gıdanı koru’

İzmir Aşçılar Derneği”Mutfakta İzmirli Var, Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Gıda söyleşilerine; İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise Gıdanı Koru, Geleceğine Sahip Çık paneline ev sahipliği yapacak. Gazeteci ve yazar Nedim Atilla, Gastronomi Turizmi ve İzmir başlığıyla sektörün önde gelen isimleri Seda Genç, Nihal Kadıoğlu Çevik, Gökçe Başkaya ve Şef Arzu Acurol’ü ağırlayacak.

Haberin Devamı

8 Mart’a özel

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ise kadın şefler Sahrap Soysal’ın da katılımıyla birbirinden lezzetli tariflerini depremzedeler için yapacak. Aynı gün EGEPLASDER katkılarıyla ‘Ambalajda PlastikKâğıtAtık ve Depozito Uygulamaları’ etkinliği gerçekleşecek. Geçmişten Geleceğe İzmir’in Gastronomi Belleği panelinin konuşmacıları ise Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri, Dr. Mehmet Kahyaoğlu ve Dr. Betül Öztürk olacak.

Dolu dolu HORECA

2 dev fuar

Organizasyon bu yıl ilk kez iki dev fuar ‘Food Fair Gıda Fuarı’ ile ‘Pack Fair Ambalaj Paketleme Fuarı’na da ev sahipliği yapacak. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, “Türkiye’deki gıda ve içecek sektörünün, küresel vitrinde tercih edilmesini hedefliyoruz. Bunun için katılımcı firmalarımız ve tedarikçilerimizle güçlü bir dinamik oluşturacağız” dedi. Gıda ve içecek sektörünün dünyada 7 trilyon dolar, Türkiye’de 400 milyar dolar; ambalaj ve paketleme sektörünün ise ihracatta 28 milyar dolar, iç piyasada 400 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken Ceylan, “Büyük bir özveriyle gerçekleştireceğimiz fuarlarımızda katılımcı ve ziyaretçilerimizin ihracatlarını artırmayı, mevcut pazarlardaki paylarını genişletmeyi ve pazar çeşitliliğini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.