Ege Doping faturası kabardı

Doping faturası kabardı

18.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

300 bin lira tasarruf yaparken, Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası’nda doping kontrolüne 900 bin lira vereceğiz

Doping faturası kabardı

Geçen sezon Fenerbahçe forması giyen bayan basketbolcu Diana Taurasi’ye yapılan testte çıkan hata nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi’nin akreditasyonunun 6 ay askıya alınması, ülkemizde düzenlenen organizasyonların maliyetini artırdı. İzmir’de bugün başlayacak Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası’nda yapılacak doping testleri için WADA’nın Köln’den delegasyon göndereceği, numunelerin de Atina’da test edileceği açıklandı. Hacettepe’de yapılması halinde 300 bin TL’ye mal olacak testler için Atletizm Federasyonu, 900 bin lira ödeyecek.

Üç kat fazlası
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, mevcut durumdan hiç memnun olmadıklarını belirterek, “Hacettepe bünyesindeki Türkiye Doping Merkezi, Türk sporu için büyük önem taşıyan bir kurumdur. İşin bir de maddi yönü var. Doping testleri mecburen yapılacak. Delegeler Köln’den gelecek, numuneler de WADA’nın Atina’da akredite ettiği merkeze gönderilecek. Normalde ödeyeceğimizin üç katı para kasamızdan çıkacak” dedi.


DOPİNG, Eğitim meselesidir
Atletizm Federasyonu olarak doping konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Mehmet Terzi, şu açıklamayı yaptı: “Doping, bir eğitim meselesi. Yönetim Kurulu olarak, bir Türkiye rekoru kırıldığında tescil etmek için mutlaka doping testi yapılması kuralını getirdik. Dünya çapında derecelere imza atan atletlerimiz var. Hepsi de çok bilinçli sporcular. Türk atletizmi bu konuda sorun yaşamıyor. İzmir’deki organizasyonun genelinde de sıkıntı yaşanmayacağını ümit ediyorum.

Yazarlar