Ege Dört milyon kişi dayanağımız oldu

Dört milyon kişi dayanağımız oldu

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı yeni yıl etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirlilere kuru iltifatlarla değil, İzmirlilik ruhuyla geleceksiniz” dedi

Dört milyon kişi dayanağımız oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları 2019’a ‘Merhaba’ dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı gece de coşku ve hüzün bir arada yaşandı. Çalışma arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Biz hep doğrunun, iyinin, namuslunun yanında olduk. Hiç bir engele, hiç bir gürültüye pabuç bırakmadık, bırakmayacağız” diyen Başkan Kocaoğlu, “Dayanağımız da 4 milyon 350 bin İzmirli hemşerimiz oldu. Gücümüzü onlardan aldık. Önlerinde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu. 27 bin kişilik Büyükşehir Ailesi’nin İzmirlilere kesintisiz hizmet verdiğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Tek düşünce hizmet

“İzmirlinin ruhunu, değerlerini, kırmızı çizgilerini, Atatürk ve vatan sevgisini kimse görmezden gelemez. Bütün bunları lafta bırakmayıp bedeninizde, ruhunuzda hissetmeniz lazım. İzmirlilere kuru iltifatlarla değil, İzmirlilik ruhunu damarlarınızda taşıyarak geleceksiniz. Birbirimize inandık ve güvendik. Tek bir hedefimiz ve düşüncemiz oldu; hemşerilerimize hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini artırmak.

En büyük onur

Belediyeciliğine ayrı bir misyon yükledik. Belediye hizmetlerinin yanında kendimizi refah düzeyinin yükselmesinden, kentimizi kalkındırmaktan, işsizlerin iş bulmasından, katma değeri yüksek ve sağlıklı ürünler yetiştirmekten ve ülkenin kalkınmasına kaldıraç olmaktan sorumlu tuttuk.
Ülkeye ve kente namusunla, şerefinle, haysiyetinle nasıl iş yapılacağını, hizmet edileceğini yedi düvele gösterdik. Bundan sonra bayrağı, aynı felsefeyi benimsemiş ve kente, insanlara aynı nazardan bakacak bir dava arkadaşımıza, yoldaşımıza bırakacağız. Bu görev benim için 71 yıllık yaşamımdaki en büyük onurdur, şereftir, haysiyettir.”