Ege Dostlarımız yalnız değil!

Dostlarımız yalnız değil!

06.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, misina ve olta iğnesini yutarak hayatını kaybeden Roma’nın ismini Alaybey’deki parka verdi. Didim Belediyesi de teknolojik cihazların bulunduğu ameliyathane açtı

Dostlarımız yalnız değil

Karşıyaka ile Didim belediyeleri, can dostlar için yeni yatırımları hayata geçiriyor. Karşıyaka Belediyesi, misina ve olta iğnesini yutarak hayatını kaybeden Roma’nın adını parka verdi. Didim Belediyesi de, tedavileri için ameliyathane açtı. Sahibi tarafından gezdirilirken balıkçıların kontrolsüzce bıraktığı misina ve olta iğnesini yutarak 4 ay önce hayatını kaybeden Roma’nın adı, Karşıyaka Belediyesi tarafından Alaybey’de bulunan ve kısa zaman önce yenilenen köpek parkına verildi. Park, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Yılın belediye başkanı

Veteriner Hekimler Derneği tarafından can dostlar için çalışmaları ve projeleri nedeniyle Başkan Cemil Tugay’a yılın belediye başkanı ödülü verildi. Başkan Tugay, “Roma’nın tüm dostlarına sahip çıkalım. Bu yolda hepimize çok iş düşüyor, zorlukları birlikte aşmamız lazım. Hayvanları, canlı olan her türlü varlığı, evlerimizde bize dostluk yapan canlarımızı anlamak için yalnız yaşayan ama yanında evcil hayvanı olan insanları düşünün. Hiç kimsenin arayıp sormadığı zamanlarda insanların yanında onlar var. Can dostlara duyduğumuz sevgi hiçbir zaman karşılıksız kalmaz” dedi. Didim Belediyesi de, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ameliyathanenin açılışını yaptı. Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kurulan, içerisinde teknolojik tedavi cihazlarının bulunduğu, aynı anda 2 ameliyat yapılabilecek büyük alana sahip ameliyathane ilçeye kazandırıldı. Başkan A. Deniz Atabay, “Seyyar mobil hastane edinmemiz gerekiyor. Kısırlaştırma olayı sadece dışarıdan toplayıp buraya getirmekle yapacağımız, başaracağımız bir durum değil. Bu kadar hayvanseverin olduğu bir ilçede başıboş sokaklarda gezen birçok canlımızın olmaması lazım” ifadesini kullandı.