Ege Dostluk kazansın rakip kaybetsin...

Dostluk kazansın rakip kaybetsin...

09.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İki kulübün başkanları pazar günkü randevu öncesi dostluk çağrısı yaptı. Karşıyaka Başkanı Çalışkan, “Beraberlik kimseye yaramaz” derken, Altay Başkanı Taşpınar da, “Umarım yine kazanırız” diye konuştu

Dostluk kazansın rakip kaybetsin...

Cumartesi günü oynanacak İzmir derbisi öncesi, Karşıyaka ve Altay başkanları, İzmir Gücü Spor Vakfı’nın gecesinde bir araya geldi, dostluk mesajları verdi. KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan, Altay Başkanı Ahmet Taşpınar’ı ve yönetimini, derbi öncesi yemeğe davet etti. Çalışkan, “İstatistiklere göre favori Altay. Beraberlik iki takıma da yaramaz. İlk maçı onlar kazandı. Bu kez gülen taraf olmak istiyoruz” diye konuştu.
Altay Başkanı Taşpınar da, “İzmir’de küfürsüz derbi izlenebileceğini ilk maçta herkese gösterdik. 2011’in ilk derbisinde de aynı şeyi diliyorum. Umarım ilk yarıdaki gibi yine galip geliriz” dedi. Sohbet sırasında Çalışkan, “Taraftarlarımız kapalı tribüne sığmazsa, kale arkasını da açarız” derken, Taşpınar’ın, espriyle karışık, “O kadar da kalabalık olmayın” demesi gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

Sakın gol atma!
İZVAK’ın, Altay patentli başkanı Erdoğan Tözge, gecede, Tiago’yla da şakalaştı. İki yıl Altay’da forma giydikten sonra bu sezon KSK kadrosuna katılan Brezilyalı futbolcuya ödülünü veren Tözge, “Derbide sakın gol atma” diyerek, Tiago’nun yanağını okşadı. Tiago ise, “Altay’a golüm var” dedi.

Taşpınar’ın sakalı
Sakallı olduğu gözlenen Ahmet Taşpınar, nedenini şöyle açıkladı: “Samsun deplasmanına giderken oyunculara, ‘Kazanın, sakalımı keseyim’ dedim. Maçı kaybedince, Diyarbakır randevusunu bekledim. Galip gelemedik. Derbi öncesi sakalımı kesip kesmeyeceğime karar vermedim.”

Biletler 10 lira
İl Güvenlik Kurulu kararı gereği Atatürk Stadı’nda, saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, Karşıyakalılar kapalı, Altaylılar ise açık tribünden izleyecek. Bilet fiyatı 10 TL. Ligde yedi maçtır galip gelemeyen ve ateş hattına yaklaşan Altay, ilk yarıdaki derbiyi 2-0 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Kaf Kaf’a prim dopingi
Sezon başından beri istikrarsız sonuçlar ve art arda gelen krizler nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Karşıyaka, Çaykur Rize ve Akhisar Belediye galibiyetleriyle zirve için yeniden umutlandı. Yönetim, futbolculara, Altay’ı yenerlerse 5’er bin TL özel prim sözü verdi.

Hasan Uğur ve Yasir derbide yok
Yedi haftadır galibiyet yüzü görmeyen Altay’da, KSK derbisi öncesi de işler yolunda gitmiyor. Sakatlıkları süren Hasan Uğur ve Yasir’den, kötü haber geldi. Hasan Uğur’un sağ alt adalesindeki ödem nedeniyle tedavisinin sürdüğü, forma giymesinin imkansız olduğu açıklandı. Yasir’in de sol arka adalesindeki yırtık yüzünden tedavisi devam ediyor. Diyarbakır maçında Tayfun’dan verim alamayan Coşkun Demirbakan, Okay’ın da temposuzluğu nedeniyle sıkıntılı. Tecrübeli teknik adamın, Okay’ı kulübeye çekip, Wasswa’yı kullanmayı düşündüğü öğrenildi. Altay, Kaynaklar’da bugün 14.00’te Bucaspor’la özel maç yapacak.

Uçar: Futbolda duygusallık olmaz
Karşıyaka ve Altay’a hem futbolcu hem teknik adam olarak hizmet veren Turgut Uçar, iki takımın dümeninde birer derbiye çıktı. Uçar yönetimindeki Altay, 2004-05 sezonunun ikinci yarısında oynanan maçta, yeşil-kırmızılı rakibini 2-0 yendi. Deneyimli teknik adamın Karşıyaka’da görevli olduğu 2006-07 sezonunun ikinci yarısında oynanan derbi ise 2-2 bitti. Ç. Rize ve Akhisar Bld galibiyetleriyle moral kazanan Karşıyaka’da, Uçar, “Futbolda duygusallık olmaz. Kredimiz yok. Kazanıp seriyi sürdürmek zorundayız” dedi. Aykut ve Gurur, A2 Milli Takımı’na giderken, Gökhan’ın tedavisi sürüyor. Hafif sakatlıkları bulunan Necati, Baykal, Yunus, Bilal dünkü idmana çıkmadı.