Ege DP adayları “Lambayı geç kıratı seç” diyecek

DP adayları “Lambayı geç kıratı seç” diyecek

28.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ege Palas Oteli’nde partisinin İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

DP adayları “Lambayı geç kıratı seç” diyecek

“Kırat İzmir’de şahlanıyor” sloganıyla gerçekleşen toplantıda, partililer şarkılarla coştu. Pusulada ikinci sırada olan parti, birinci sırada olan AK Parti’yi de ima ederek sloganın “Lambayı geç kıratı seç” olduğu açıklandı. Toplantıya DP’nin ittifak yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, rahatsızlığı nedeniyle katılmazken DPi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, konuşmasına “Bismillah” diyerek başladı.
Ülke gündemine resmi bir toplantıda görüntü alan kameramanlara “Eşimin güzel bcaklarını çekiyorsunuz” tepkisiyle gelen Zeybek’in Ege Bölge Danışmanı, “Milyoner hayırsever” Hakkı Keleşoğlu, yine konuşmasıyla partilileri kahkahaya boğdu.
DP İzmir milletvekili adayları, birinci bölgede Nuran Talu, Harun Kayacı, Erhan Kuzu, Gülgün Beşerler, Oktay Demet, Ali Şenol, Mine Tilki, Özlem Başkaya, Sevda Erkan, Ezgi Yaman, Selim Amato, Şenol Alpat, Filiz Kösedağ’ı ikinci bölgede ise Ayşe Sucu, Ahmet Emirhan, Metin Tekin Özker, Adem Birinci, Hakkı Sayar, Serhat Bilgili, Ayşe Ayaz, Edibe Nacir, Doğan Bayık, Mesut Yankım, Feridun Akçı’yı aday gösterdi. Adaylar Zeybek’te tek tek ve toplu halde fotoğraf çektirdi.

Letonya İzmir’de konsolos arıyor


İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Letonya Büyükelçisi Aivars Vovers, Başkanvekili Akın Kazançoğlu ile görüştü, ülkesinin yatırım olanaklarını anlattı. Ticaretin artmasında fahri konsoloslukların önemini vurgulayan Vovers, “Bursa’da fahri konsolosluk açtık. Adana’da da açmak için harekete geçtik. İzmir’de de Letonya’yı temsil edecek birini arıyorum” diye konuştu. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, sadece başkenti Ankara’dan temas kurarak ticari ilişkilerin geliştirilemeyeceğini anlatan Vovers, fahri konsolosluğun bu konuda büyük bir işlevinin olacağını ifade etti. İTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu da, uygun bir işadamı bularak fahri konsolos bulmalarında yardımcı olabileceklerini dile getirdi.

Avrupa üniversiteleri 9 Eylül’ün konuğu

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Konak Belediyesi’nin de katkılarıyla “Orpheus 6. Avrupa Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İnciraltı Sağlık Kampüsü’nde bugün başlayacak toplantıya değişik sağlık alanında lisansüstü eğitim veren, bilim akademileri temsilcileri, rektörler, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve yöneticiler, bilimsel dernek temsilcileri, öğretim ve doktora öğrencileri katılacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Rektör Prof. Mehmet Füzün, Orpheus Başkanı Z. Lackovic ve Yönetim Kurulu Üyesi Gül Güner Akdoğan’ın konuşmaları ile başlayacak kongre, 30 Nisan’a kadar sürecek.