Ege Dünya devleri İzmir’i seçiyor

Dünya devleri İzmir’i seçiyor

07.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Dünya devleri İzmir’i seçiyor

İzmir’de yabancı sermayenin yüksek teknolojiye dayalı yatırımlarıyla öne çıkan Ege Serbest Bölgesi’nde 2019 için dört büyük yatırımın devreye alınması konusunda görüşmeler son aşamaya geldi. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) CEO’su Faruk Güler, “Birkaç ay içinde en az üçüyle el sıkışıp yatırıma başlayacağız. Özellikle havacılık alanında ciddi bir tanınırlığımız oldu. Almanya’da sektörün ilgilileriyle görüşme halindeyiz. Otomotiv sektöründe de katma değeri yüksek üretim yapan şirketlerle görüşüyoruz” dedi. Güler, dünyaca ünlü firmaların tesislerine ev sahipliği yapan bölgede ticaret hacminin geçen yıl yüzde 6 büyümeyle 4 milyar 405 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Organik büyüme

Ege Serbest Bölgesi’nin tam doluluğa ulaşmış olması nedeniyle geçen yıl yeni bir yatırım yapılamadığını, “organik bir büyüme yaşadıklarını” vurgulayan Güler, “Aaltyapısı tamamlanan genişleme bölgesiyle hem istihdam hem de yatırım açısından mevcut bölgenin yüzde 12’si kadar büyüyeceğiz” dedi.

Ege Serbest Bölgesi’nde Hugo Boss, Gates, Delphi Automotive, Eldor Electronics, Lansinoh gibi farklı ülkelerden yatırımların yanı sıra F35 uçak motoru parçalarının üretildiği Kale Pratt & Whitney’e ait stratejik tesisler faaliyet gösteriyor. - İZMİR AA