Ege Dünya şarabı İzmir’de içecek

Dünya şarabı İzmir’de içecek

16.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

35 ülkeden yaklaşık 350 katılımcının katılımıyla düzenlenecek Şarap İletişimi Konferansı için hazırlıklar tam gaz sürüyor.

Dünya şarabı İzmir’de içecek


Turizm, gurme, gıda ve şarap konusunda dünyanın önemli yazarları ve kanaat önderleri Uluslararası Dijital Şarap İletişimi Konferansı (EWBC 2012) için İzmir’e gelecek. Ev sahibi Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey- WoT) Direktörü Taner Öğütoğlu, “Türkiye,
10 yıl içinde dünyanın önde gelen şarap ihracatçılarından biri olacak. İzmir ise şarap kültüründe önemli bir yere sahip. İşte biz bu yüzden İzmir’i seçtik” dedi. Türk Şarapları Platformu ev sahipliğinde 9-11 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek konferansa Türkiye’nin önde gelen şarap üreticilerinden Arcadia, Doluca, Gülor, Kavaklıdere, Kayra, Kocabağ, LA, Pamukkale, Sevilen, Suvla, Urla, Vinkara ve Yazgan da katılıyor.

Haberin Devamı

Ünlü marka İzmir’e geliyor

Gelinlikte dünya markası Justin Alexander ilk mağazasını İstanbul Erenköy’de açarken, İzmir Alsancak ve Muğla merkezde Mayıs ayı içinde açacağı mağazalarıyla da 2012 gelinlik koleksiyonlarını gelin adayları ile buluşturuyor. Justin Alexander koleksiyonu; couture gelinlikleri göz kamaştırıcı kabarık balo eteklerinden romantik denizkızı modellerine kadar geniş bir yelpaze sunuyor.
İlham kaynağı 50’ler
Gelinliklerde 1950 ‘lerin Couture döneminden ilham alarak gösterişli, kabarık ve hareketli etekler ile dar ve çekici siluetlerde zarif ve özel Fransız danteller dikkat çekiyor. Tüylerden kristallere şaşırtan tasarım malzemeleri de Justin’in tarzlarından birisi. Firma ayrıca abiye ve aksesuarlarda da birçok seçenek sunuyor.
İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

İZSİAD’ın Kayseri çıkarması

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) yurtiçi iş ve inceleme gezilerinin ilkini Kayseri şehrine gerçekleştiriyor.
İki şehir arasındaki ticari ve sosyal işbirliği imkanlarını araştırmak amacıyla düzenlenen gezide Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulları ve üyeleri ile bir araya geleceklerini belirten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran “Bu ziyaretimiz Anadolu şehirleri ile iletişim ve işbirliği oluşturma projemizin ilk ayağıdır.’’ dedi.

Su ürünleri Afrika’ya Libya’dan girecek

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 7-10 Mayıs 2012 tarihleri arasında Libya’nın Trablus şehrinde bu sene beşincisi düzenlenen Agro-Libya 2012 Uluslararası Gıda, Gıda Paketleme ve Tarım Fuarı’na katıldı. Türkiye’den 52, katılımcının fuara katıldığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, fuarın Kuzey Afrika pazarına açılmak için iyi bir fırsat olduğunu ifade ederek ihracatın sürekli arttığını söyledi.
DHA