Ege ‘Dünyanın 8. Harikası’ turizmin hizmetinde

‘Dünyanın 8. Harikası’ turizmin hizmetinde

01.05.2017 - 05:55 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, ‘Dünyanın 8. Harikası’ olarak nitelendirdiği, Bozdoğan’daki Kemer Barajı üzerinde bulunan Arapapıştı Kanyonu’nu törenle hizmete açtı. Çerçioğlu, “Kanyon, bize benzersiz bir doğa sunuyor” dedi

‘Dünyanın 8. Harikası’ turizmin hizmetinde

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Kemer Barajı üzerinde bulunan Arapapıştı Kanyonu, törenle turizmin hizmetine açıldı.

Haberin Devamı

İlk gün törene katılan belediye başkanları, turizmciler ve konuklar Denizcilik Daire Başkanlığı’nın 3 gezi teknesiyle tura çıktı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki ve Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, aynı gezi teknesine çıkarak konuklarla birlikte kanyonu dolaştı. Gezi sırasında Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, ayrıntılı bilgiler verdi.

Havanın güzel olması nedeniyle yüzlerce araçla Bozdoğan yolunda ilerleyen araçlar, kilometrelerce kuyruklar oluşturdu. Açılışa gelenler, açılışta güzel bir gün geçirdi. Kanyon alanına doğru araçlarla hareket eden yüzlerce kişi, Bozdoğan Baraj İskelesi’nin yakınında renkli bir grup oluşturdu. Önceden yapılan duyurulanla Bozdoğan ilçesinin çiftçileri de, Çakırbeyli’deki organik pazarın bir benzerini kurdu. Konuklara, Büyükşehir Belediyesi tarafından burada hizmete açılan tesislerde ikramda bulunuldu.

Haberin Devamı

‘Önemli bir buluş’

Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, ilçede özel olarak yetiştirilen organik ürünlerin tanıtımını yapan stantları da Başkan Özlem Çerçioğlu’na tanıttı. Büyükşehir tesislerine gelen günübirlik turizmciler dün hazırlanan program çerçevesinde Arapapıştı Kanyonu’nu tanımaya çalıştı.

Türkiye için tarih ve turizm açısından önemli bir buluşa imza attıklarını açıklayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, ilgili tüm bakanlıklarla gerekli işlemleri yapıp bölgenin sorumluluğunu üstlendikten sonra Bozdoğan’ın Kemar Barajı ve devamındaki kanyonu gün yüzüne çıkardı.

‘Dünyanın 8. Harikası’ turizmin hizmetinde

‘8. Harika’yı bulduk’

Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı’nın satınaldığı üç gezi teknesiyle hizmete başladıklarını belirten Çerçioğlu şu vurguları yaptı:

“Hiç de mütevazi değiliz. Bozdoğan Belediye Başkanım Tümer Apaydın ile birlikte uzun incelemelerimiz sonunda, hem dünyanın 8. Harikası’nı hem de bu kanyonun üzerinde 2500 yıllık kaya mezarı ile 2800 yıllık manastırı ortaya çıkardık. Üzerinde araştırma yapılmayı bekleyen jeolojik hareketler ve Kemer Barajı’nı besleyen Akçay’ın yıllar içerisinde aşındırması ile oluşan Arapapıştı Kanyonu 380 metre yüksekliği, 6 kilometre uzunluğu ile benzersiz bir doğayı bizlere sunuyor.”

Haberin Devamı

MİSTİK YÖNÜ DE VAR

Arapapıştı Kanyonu, tarihten çok farklı özellikler taşıyor. Antik dönemden bu yana insanların saklanmak ve dini bir hayat yaşamak amacıyla kullandıkları yerlerden biri oldu. Kanyonun Karacasu’ya bakan tarafında gizli bir dehliz bulunuyor. Buradaki küçük ibadethane görünümü, Bizans dönemi Hıristiyanlarından bir grubun burada inzivaya çekildiğini ya da gizlendiğini düşündürüyor.