Ege Dünyayı, bisiklete binerek kurtarın!

Dünyayı, bisiklete binerek kurtarın!

11.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çanakkale’den bisikletlerle Aliağa’ya geldiler. Yaşamı tehdit eden küresel ısınmayı anlattılar, “Bu mücadelede herkese görev düşüyor. İşe, arabadan inip, bisiklete binmekle başlayın” dediler

Dünyayı, bisiklete binerek kurtarın

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla bisikletleriyle 5 Ağustos’ta Çanakkale’den Karşı Bisiklet Grubu, Aliağa’ya geldi. Aliağa Belediyesi’nin konuk ettiği grup üyeleri, Demokrasi Meydanı’nda, ‘küresel ısınmanın nedenleri ve bisikletli yaşam çözümleri’ konulu slayt gösterimi yaptı. Tur sorumlusu Mehmet Savaşçıoğlu, tehlikenin büyüklüğünü şu sözlerle ifade etti:
“İnsanlığın temel ekolojik sorunlarına bir yenisi eklendi. Bunun adı küresel ısınma ve küresel iklim değişimi. Eldeki verilere göre, küresel ısınma aynı şekilde devam ederse, yaz aylarında Türkiye’nin batısında sıcaklıklar 5-6 derece, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise 3-4 derece yükselecek. Kış aylarında da 2-3 derecelik artışlar olacak. Ekosistemde ciddi sorunlar ortaya çıkacak, birçok canlı etkilenecek, birçoğu da yok olacak. Önlemek için herkese görev düşüyor. İşe, otomobilden inip, bisiklete binmekle başlayabilirsiniz.” Savaşçıoğlu, Aliağa’da yapılmak istenen termik santralin de küresel ısınmayı artıracağını, ayrıca başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkaracağını kaydetti. Grup, yarın kent merkezine gelecek ve tur böylece sonlanacak.

Yazarlar