Ege Duruşma günü geldi bilirkişi gelemedi

Duruşma günü geldi bilirkişi gelemedi

11.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Davası’nın 3. celsesi bugün. Ancak, Ankara’ya gönderilen dosyaların raporları incelenemeyecek, bulunamadığı için ESHOT bilirkişileri dinlenemeyecek

Duruşma günü geldi bilirkişi gelemedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis istemiyle çete lideri olarak yargılandığı 130 sanıklı yolsuzluk davasının, 3. celsesi, bugün saat 14.00’te 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülücek. Ankara’ya bilirkişi incelemesi için gönderilen dosyalarla ilgili henüz raporların hazırlanmadığı, ESHOT dosyasına ise bilirkişi bulunamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Piriştina bursu
Bugün yapılacak 3.duruşmada, ilk celsede, Ankara’ya bilirkişi raporu alınması için gönderilen Buca Toplu Konutları, İZBAN Tanıtım Filmi dosyaları ile ilgili bilirkişilerin raporları henüz hazırlamadığı, ESHOT’un 750 Durak İhalesi ile igili dosyaya ise bilirkişi bulunamadığı öğrenildi. Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, dinleme kayıtları ile ilgili mahkemenin kendilerine 6 klasör dosyayı verdiğini, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in odasında çekilen görüntüler ile ilgili çözüm raporunun ise yapılmadığını söyledi. Demir, “Kapatılması gereken dosya üzerinden merhum Belediye Başkanı Ahmet Piriştina adına uzun süre verdiği bursların dosyaları ve evrakları ile kişi sayıları talep edilmişti. Özel Yetkili Savcılık tarafından açılan soruşturma dosyası halen kapatılmadı. Bu dosyanın kapatılması için dilekçe verdik” dedi.

Haberin Devamı

308 numaralı dosya kapansın

Avukat Demir, “Özel Yetkili Savcılık tarafından açılan ve operasyonların yapıldığı 308 numaralı dosya kapatılmadı. Davanın açılması ve koşulların netleşmesinin ardından bu dosya kapatılmalı” dedi.

Ev hapislerine itiraz edilecek

Savunma avukatları, adli kontrol uygulaması kapsamında ev hapsinde tutulan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile birlikte İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say’ın cezalarınının kaldırılmasını isteyeceklerini açıkladılar.