Ege Edremit’in 20 köyü 365 gün turist ağırlıyor

Edremit’in 20 köyü 365 gün turist ağırlıyor

24.02.2017 - 05:06 | Son Güncellenme:

Balıkesir Edremit’te, kırsal mahalleye dönüştürülen Kazdağları’nın eteklerindeki 20 köy, 12 ay aralıksız her hafta sonu doğa tutkunu ve sporcuların akınına uğruyor

Edremit’in 20 köyü 365 gün turist ağırlıyor

Edremit’te efsaneleriyle ünlü ve 32 endemik bitki türünü barındıran Kazdağları’nın eteklerindeki 20 kırsal mahalle, doğa tutkunları ve sporcuların vazgeçemedikleri mekanlar haline geldi.

Haberin Devamı

Stantlar kuruluyor

Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla kırsal mahallelere dönüştürülen Arıtaşı, Avcılar, Beyoba, Bostancı, Çamcı, Çamlıbel, Çıkrıkçı, Dereli, Doyran, Hacıaslanlar, Kavlaklar, Kızılkeçili, Mehmetalan, Narlı, Ortaoba, Pınarbaşı, Tahtakuşlar, Yaşyer, Yaylaönü ve Yolören köyleri, hafta sonları doğa tutkunlarından oluşan gruplara ev sahipliği yapıyor. Yöre halkı da, bölgenin cazibe alanlarında stantlar kuruyor.

Ev ekonomisine katkı

Kazdağları’ndaki etkinlikleri esnasında kırsal mahallelere uğrayan yerli ve yabancı turistler, genel geçim kaynakları zeytincilik olan yöre halkının kalkınmasında önemli rol oynuyor.

Hafta sonları misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışan yöre sakinleri, ziyaretçi yoğunluğundan memnun. Kazdağları’ndaki 20 köyde doğal ürün satışını ilk başlatanlardan kırsal Çamcı Mahallesi Muhtarı İsmail Öztürmen, doğal ürün satışını tüm köylerin yaptığını belirtti.