Ege Edremit Körfezi zeytinden umutlu

Edremit Körfezi zeytinden umutlu

01.08.2017 - 05:32 | Son Güncellenme:

Türkiye’de, yaklaşık 13 milyon zeytin ağacı ile önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Edremit Körfezi’nde, bu sezon verimin yüksek olması bekleniyor.

Edremit Körfezi zeytinden umutlu

Kuraklık nedeniyle geçen yıl zeytinde kalite ve rekolte kayıplarının yaşandığı Edremit Körfezi’nde yer alan Balıkesir’in Edremit, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Havran ilçelerinde, zaman zaman etkili olan yaz yağışları zeytin üreticilerini umutlandırdı.

Haberin Devamı

‘Her şey normal gidiyor’

Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, geçen sene yaz ortalarına kadar her şeyin normal gittiğini ifade ederek, “Ağustos ayında yaşanan aşırı sıcaklar ve yağış olmaması nedeniyle zeytinci çok kötü bir sezon geçirdi” diye konuştu.

Diker, “Mevsim yağışları gayet güzel geçti. Üretici zeytinine sahip çıktı. Bakanlık, budama destekleriyle, iyi tarım uygulamaları destekleriyle zeytinciyi sübvanse etti. Artık zeytini dalında görebiliyoruz. Son iki hafta içinde özellikle Edremit bölgemizde görülen yağışların zararsız olması çok sevindirici. Böyle giderse zeytin rekoltesinin bu sene tatmin edeceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.