Ege EFSANELER KAHROLDU

EFSANELER KAHROLDU

01.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alsancak Stadı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredilmesinin resmileşmesi İzmir’de şok etkisi yaratırken, emektar tesisin bir-iki yıl içinde yıkılıp yerine alışveriş veya iş merkezi yapılacağını öğrenen efsaneler kahroldu.

EFSANELER KAHROLDU

Şimdiki ismi Avrupa Ligi olan Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı final oynayan Göztepe’de forma giyen Bombacı Halil (Kiraz) ile İngiliz Nevzat (Güzelırmak) unutulmaz zaferler kazandıkları Alsancak Stadı’na gidip anılarını tazelerken, “Bu stadın tarihe karışacağına inanamıyoruz” dedi. Altay’ın unutulmaz file bekçilerinden Tanzer Sencer de karara çok üzüldüğünü ifade etti. Atletico Madrid zaferinin zaferinde başrol oynayan, “Burası tüm İzmir takımlarının tarihinin yattığı yer” diyen Halil Kiraz, “Her toplum tarihine sahip çıkar, korur, güzelleştirir. Biz ise yıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


Sitem var
Halil Kiraz gibi çok üzgün olan Nevzat Güzelırmak, “Burası bizim evimiz gibiydi. İzmir, keşke daha çok sahip çıksaydı” dedi. Altay’ın eski kaptanlarından Tanzer Sencer ise, “Alsancak’ın yeri Altay için çok özel. Orası kulüp ve kamp binamız. Sahaya bakarak uyuduk, unutulmaz zaferler kazandık, yenilgiler tattık.” dedi.

NE DEDİLER?

ALTAY / Ömer HIZLIOK: Stadı yıkmak yerine, yenilenerek Türk futboluna hizmet vermeye devam etmesini istediğimizi hep söyledik. TOKİ’yle yapılan protokol gereği önümüzdeki sezon kiralama hakkımızın olup olmayacağı da belirsiz. Kulübümüzün haklarını savunmak için elimizden geleni yapacağız.”


GÖZTEPE / İmam ATINBAŞ: “Alsancak’ın yıkılacak olması tarihi açıdan üzüntü verici. İzmir kulüplerinin mazisi orada yatıyor. Bazı maçlarımızı orada oynamamız dışında tesisle direkt bağlantımız yok. Zaten yıkım için en az 2 yıla ihtiyaç var. Taraftarımız isterse önümüzdeki sezon maçlarımızı Alsancak’ta oynamak isteriz, ama kiralama düşüncemiz yok. Bizi asıl ilgilendiren, Gürsel Aksel Tesisleri’yle ilgili sürecin nasıl işleyeceği.”

Haberin Devamı


KARŞIYAKA / Cihan BÜYÜKORAL: Karşıyaka’da sözü verilen stadın bir an önce yapılmasına odaklandık. Alsancak Stadı’yla ilgili projeyi gördükten sonra bu konuda eleştiri getirebilirim.


BUCASPOR / Mehmet BEKTUR: Alsancak Stadı’nın tarihi önemi var. Yıkılması elbette üzer. Yaşamını sürdürmesini isterdik. Ancak yetkililer bir karar almışsa, Bucaspor olarak bize çok söz düşmez. Tek dileğimiz, derbiler dahil tüm maçlarımızı kendi stadımızda oynamak.

Yazarlar