Ege Ege, Ata’sının huzuruna çıktı

Ege, Ata’sının huzuruna çıktı

20.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege kentlerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı yaşandı. Resmi protokoller düzenlendi, yerel yöneticiler Ata’ya çelenk sundu, bando ekipleri şehir turundaydı

Ege, Ata’sının huzuruna çıktı

Ege’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için resmi törenler düzenlendi. Balıkesir’de Atatürk anıtında düzenlenen programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yasin Sağay, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, siyasi parti temsilcileri ve gençler katıldı. Arıcıoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Öğrencilerin şiirleri ve bando gösterisi törene renk kattı. Çanakkale’de kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Kalkan, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahramanca bir tutum sergilendiğini tüm dünyanın Çanakkale Savaşları’nda bir kez daha gördüğünü söyledi.

Aydın’daki tören Aydın Valiliği önünde düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Manisa’da da Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Denizli’deki program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve müdürlük çalışanlarının Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi bando ekipleri, TIR kasalarında şehri dolaştı, gençlerin bayramını kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Gençlere Nutuk...

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk ulusunun bağımsızlığına atılan ilk adımı olan 19 Mayıs’ı, 13 ilçede coşkuyla kutladı. Büyükşehir, salgın nedeniyle evde kalmak zorunda olan vatandaşlar için Türk bayrağı ve Nutuk dağıttı, gezici mobil araçlarla konser verdi. Kutlamalara, vatandaşlar balkonlarından ve bahçelerinden eşlik etti.