Ege ‘Ege kültürü markalaşmalı’

‘Ege kültürü markalaşmalı’

26.11.2017 - 06:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla göç alan il olma özelliğini taşıyan İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı da gündemdeki yerini koruyor.

‘Ege kültürü markalaşmalı’

İzmir’in yoğun göç alan bir kent olduğunu söyleyen Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, kentin dokusuna uygun ve insanların ihtiyaçlarına cevap verir özelliklerde konutlar üretilmesinin de önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Ada bazlı düzenleme’

Günday, “Kentsel dönüşüm konusunda pek fazla mesafe kat edilemedi. Bu konuda geç kalınmasını aslında bir fırsata dönüştürebiliriz. Ege kültürüne uyacak binaların inşa edilmesi büyük önem taşıyor. Markalaşmanın temelini de zaten bu özellikler oluşturuyor” dedi.

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemelerle hareket edilmesi gerektiğini hatırlatan Mustafa Günday sözlerine şöyle devam etti: “Japonya örneğine bakacak olursak, nüfus çok yoğun ve bir ada ülkesi olduğu için de arazi kısıtlı, üstelik deprem kuşağında yer alıyor. Tüm bu dezavantajlara rağmen Tokyo, yüksek katlı binaların belirli bölgelerde toplanması, şehir alt ve üst yapısının planlanmasıyla, dünyada şehir plancılığına bir numaralı örnek gösterilen kalite düzeyinde bir kent. İzmir de bu ve benzeri örnekler üzerinden yol alırsa, gelecekte yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelebilir” dedi.

Haberin Devamı

2018’de teslim edilecek

Aryom İnşaat olarak, kaliteli, nitelikli ve yaşanabilir Aryom Koru konut projesini yukarıda belirlediğimiz faktörleri de dikkate alarak projelendirdiklerini söyleyen Günday, ‘Aryom Koru’da konutlar 2018’de teslim edilecek’ dedi.

Yazarlar