Ege Ege’nin endüstriyel bölgesi Çandarlı oldu

Ege’nin endüstriyel bölgesi Çandarlı oldu

29.11.2017 - 01:20 | Son Güncellenme:

Hükümet, Türkiye’nin 5 ayrı liman bölgesinde 5 endüstri bölge kurma kararı alırken, Ege’de kurulacak endüstri bölgesinin yeri, Çandarlı olarak belirlendi.

Ege’nin endüstriyel bölgesi Çandarlı oldu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ülkenin batısında kurulacak endüstri bölgesinin yerini Kuzey Ege olarak işaret ederken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3 Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Çandarlı’nın endüstri bölgesi olacağını açıkladı. Konteyner piyasasındaki daralmadan dolayı limanın hizmet edeceği alanları değiştirdiklerini belirten Bakan Arslan, Çandarlı Limanı’nın daha kombine, daha farklı alanlara da hizmet edeceğini, geride Çandarlı endüstriyel bölgesini de kurarak onunla birlikte fayda sağlayacak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘En gözde yer’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve hinderlandının endüstriyel bölge olarak belirlenmesinin Ege ve Türkiye ekonomisi için çok önemli sonuçlar doğuracağını söyledi. Öztürk, obez büyüme nedeniyle İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde yatırımcı yer bulamıyor. Kuzey Ege, limanları, lojistik avantajı, İstanbul- İzmir, Tekirdağ- Çanakkale Otoyol projeleri ve yatırım için uygun arsa imkânları açısından Türkiye’nin en gözde yeri haline geliyor. İçinde üretim tesisleri olan bir liman, yatırımcıları rekabette öne çıkaracaktır. Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nı endüstriyel bölge kapsamında üretim, gemi bakım-onarım, yakıt ikmal, gemi tedarik gibi çok farklı işlevlerle donatarak ülkemizin Doğu Akdeniz’deki endüstri ve liman üssü haline getirebiliriz” dedi.