Ege Ege’nin yıldızları yeni Türkiye’nin mimarı olacak

Ege’nin yıldızları yeni Türkiye’nin mimarı olacak

26.07.2017 - 01:57 | Son Güncellenme:

Eğilime Göre Eğitim (EGE) sistemiyle Ege Bölgesi’nin yıldızları, Batı Anadolu okullarında bir araya geliyor

Ege’nin yıldızları yeni Türkiye’nin mimarı olacak

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, BASEK’in yeni eğitim politikası hakkında bilgi verdi. Gürbüz, “Batı Anadolu okullarına kayıt için gelen öğrencilerin, Eğilime Göre Eğitim (EGE) sistemi ile yetenek ve eğilimleri belirleniyor. Türkiye’nin geleceğinde aktif rol alacak beş alan; bilim, teknik, meslek, sanat ve spordur. Öğrenci hangisinde başarılı olacaksa, o alanda profesyonel destek veriliyor. Ege’nin yıldızları, Türkiye’nin gelişmesine en büyük katkıyı sağlamayı amaçlamakta” dedi.

Haberin Devamı

Ege’nin yıldızları

Bu yıl eğitim alanında yine çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olacağını söyleyen Gürbüz, “Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek en önemli etken, eğitimdir. BASEK olarak Batıanadolu Okulları ile ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Biz BASEK olarak beş alanda öğrencilerin gelişmesini sağlayacağız. Hayat doğunca başlar ama lisede şekillenir. Bilimadamı yetiştirmenin ilk basamağı, fen lisesi. Daha sonra üniversite ve kariyer gelir. Batıanadolu Fen Lisesi, bilimadamı yetiştirmek amacıyla açıldı. Bilim ve teknik liseleri, bu yıl ilk mezunlarını verecek. Eğilime uygun eğitim, bizim bu yılki sloganımız. Çocuğunuz çok iyi matematik bilmeyebilir ama çok iyi bir sanatçı olabilir ya da iyi bir sporcu. Önemli olan bu yeteneği ortaya çıkarabilmek. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bütün okulları dolaşacağız. Yıldız olabilecek öğrencileri BASEK bünyesine dahil etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yatılı bölüm bulunuyor

Op. Dr. Gürbüz, bilim alanında iddialı, üniversiteyi kazanmak ve kariyer yapmak isteyen öğrencilerin elde ettikleri dereceleri oranında burs alarak Batıanadolu Fen Lisesi’ne kabul edileceklerini söyledi. Fen lisesinin yatılı bölümü olduğunu belirten Gürbüz, “Tamamen bilimsel bir platformda, laboratuvar ortamında dijital eğitim sistemi ve internet yoluyla dünya ile entegre olarak üniversiteye hazırlık ve ileride akademisyen ve araştırmaya yönelik uygulamaya başlıyoruz” dedi.

Batıanadolu Bilim ve Teknik Liseleri’nin dört yıldır mesleki teknik alanda eğitim verdiğini söyleyen Gürbüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl ilk mezunları vereceğiz. Hemşirelik, tıp teknisyenliği öğrencileri, Batıanadolu sağlık kurumlarında staj yapıyor. Havacılık öğrencilerinin uygulama eğitimleri için okulumuzda uçak hangarı kurduk. Hangarda çalışır bir uçak, gaz tribünlü uçak motorları ve uçak kabinleri bulunuyor.”

Sanat ve spor okulu kuruldu

Lise mezunu olmayan ya da olamayan, yeni bir meslek edinmek isteyen kişiler için de ‘Yeni Bir İş, Yeni Bir Hayat’ düşüncesiyle sanat ve spor okullarını kurduklarını ifade eden Op. Dr. Gürbüz şunları söyledi: “Liseden bağımsız olarak insanların yeni meslek alanlarında faaliyet göstermesine yönelik çalışacağız. Ayrıca, 130 dönümlük arazide tüm spor faaliyetlerinin yapılabildiği spor tesisi kurduk. Öğrencilerimizi sporda ve sanatta geliştireceğiz.”