Ege Ege’de deve güreşi heyecanı

Ege’de deve güreşi heyecanı

01.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Torbalı’da gelenekselleşen Deve Güreşi Festivali’nin 14.’sü gerçekleşecek. Pazar günü yapılacak yarışmalar için geri sayım başladı. Ayrıca Efeler Belediyesi’nin kültürümüzü yaşatmak için düzenlediği organizasyon da yoğun katılımla tamamlandı.

Ege’de deve güreşi heyecanı

Milliyet - Torbalı’da ilk olarak Merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından düzenlenen, sonrasında gelenekselleşen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 14.’sü gerçekleşecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 20 bine yakın kişinin takip ettiği festival için geri sayım başladı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak. 5 Şubat Pazar günü Özbey’de bulunan Deve Güreşi Alanı’nda gerçekleşecek olan festivale girişler ücretsiz olacak. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. Geçtiğimiz yıl da büyük bir coşku ile festivalimizi gerçekleştirmiştik. Bu yıl için hazırlıklarımız devam ediyor. Bölgenin en büyük deve güreşi organizasyonuna imza atacağız. Tüm Ege halkını Torbalı Belediyesi 14. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘El ele çalışıyoruz’

Öte yandan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın deve güreşi kültürünü yaşatmak için geleneksel olarak düzenlediği Deve Güreşi Festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Işıklı Mahallesi’ndeki arenada düzenlenen Efeler Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde çok sayıda deve birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Çevre il ve ilçelerden gelen güreşseverler hem yarışları izledi hem de alanda piknik yaptı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Kültürümüzün devamı olan deve güreşlerini sonsuza kadar yaşatmak için hep birlikte el ele çalışacağız” dedi.