Ege Ege’de şenlik var

Ege’de şenlik var

30.04.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Alaçatı Ot Festivali, Urla Enginar Günleri, Didim Vegfest ve Efeler Gastronomi Festivali Ege’nin eşsiz lezzetleri eşliğinde baharı karşılayan konuklarına unutulmaz günler yaşatıyor

Ege’de şenlik var

Ege’nin dört bir yanında festival coşkusu yaşanıyor. Türkiye’nin farklı kentlerinden binlerce konuğu ağırlayan Alaçatı, Urla, Didim ve Efeler’de haftasonu rengarenk geçiyor.

Haberin Devamı

12. Alaçatı Ot Festivali, Urla Enginar Günleri, 5. Didim Vegfest ve 2. Efeler Gastronomi Festivali; bölgeye has lezzetler, konserler, yarışmalar ve kültür-sanat etkinlikleriyle baharı karşılamak isteyenlerin akınına uğradı. Ziyaretçiler, tarladan tezgaha gelen taptaze ürünlerden aldı, şeflerin ellerinden çıkan lezzetleri tattı, etkinliklerle eğlenceye doydu. Öte yandan, bugün sona erecek olan festivallerin bir diğer amacı da, gastronomi turizminin sektör için taşıdığı öneme dikkat çekmek.

Alaçatı’da dayanışma şöleni

12. Alaçatı Ot Festivali’nde gelenekselleşen kortej yürüyüşü büyük katılımla gerçekleşti. En önde “Ülkemizin başı sağ olsun” pankartının olduğu kortejde, Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran ile milletvekili adayları festival ziyaretçilerini selamladı. “Tarih kokan sokaklarımıza, rüzgarlarıyla meşhur eşsiz denizlerimize, Çeşme’nin sımsıcak yuvası, dünya markası Alaçatı’ya hoşgeldiniz” diyen Başkan Oran, “6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin ilk dakikasından itibaren, hem kapılarımızı, hem kalbimizi depremzede kardeşlerimize açtık. Köklü dayanışma kültürümüz ile güçlü yarınları yine birlikte kuracağız. Bu anlayışla baharın gelişini kutladığımız, doğanın bereketine teşekkürlerimizi sunduğumuz Alaçatı Ot Festivali’nde temamızı da ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirledik. Baharın gelişini dayanışma şölenine çevirmek istedik” ifadelerini kullandı. Akşam ise Karsu konseri gerçekleşti. “Neredesin Sen” şarkısını binlerce kişiyle birlikte söyleyen Karsu büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

‘Önceliğimiz gastronomi’

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın yöreye özgü lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlediği Efeler Gastronomi Festivali’nin 2’ncisi bugün sona eriyor. Söyleşiler, atölyeler ve yarışmalara ev sahipliği yapan etkinliği bu yıl ‘Doğal Besine Ulaşım’ temasıyla düzenlediklerini ifade eden Başkan Atay, “Festivalimizin bir farkı var; toprağı ekip enginarlar, şevketibostanlar ve çeşitli ürünler üretiyoruz. Hasadı yapılan ürünlerimiz, sadece kadınların istihdam edildiği %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikamızda işleniyor ve tüketime hazır hale getiriliyor. Doğal ürünlerimizin vatandaşla en ucuz şekilde buluşmasını da Efe Bakkal ile sağlıyoruz. Bu projelerin büyümesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Festivalin şenlik havasında geçmesini sağlayan Efeler halkına da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Didim Vegfest’te konserli final

Türkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim Vegfest, beşinci kez kapılarını açtı. Sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirten Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, “Mücadelemizi her yıl artan bir coşkuyla birlikte büyütüyoruz” dedi. Apollon Tapınağı’nın yanı başında, tarihi bir atmosferde gerçekleşen festivalde; paneller, söyleşiler, sergiler ve yemek yarışmaları konukları bekliyor. Festival bu akşam saat 21.00’deki Ceylan Ertem konseriyle sona erecek.

MİTSO üyelerine ustalık belgesi

Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Zeytin işleme alanında, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı, ücretsiz kalfalık-ustalık belgesi verilebilmesi için MİTSO’yu ziyaret eden merkez müdürü Veysel Öz, 34 alan 184 farklı dalda eğitim verdiklerini ve MİTSO üyelerine de kalfalık-ustalık belgesi verileceğini ifade etti. MİTSO Başkanı Özer de, meslek kollarında belge almak isteyenlerin kendileriyle iletişime geçmesinin yeterli olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Hedef, bir milyon ziyaretçiye ulaşmak

9. Uluslararası Urla Enginar Festivali, deprem felaketleri nedeniyle bu yıl “Urla Enginar Günleri” adıyla, pazar konseptinde yapılıyor. Üç gün içerisinde 1 milyonun üstünde ziyaretçi beklediklerini ifade eden Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Murtaza Dayanç, “Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlar enginar üreticilerine ücretsiz verildi. Urla’nın ünlü şefleri Tarihi Malgaca Çarşısı’nda oluşturulacak mutfaklarda enginardan çeşitli tatlar yaratacak. Tezgahlarda da kadınlarımız el işlerini, yemeklerini pazarlama imkanı buluyor. Son dönemde büyük talep gören, herkesin yaşamak istediği Urla, kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Bugün sona erecek olan etkinliğimizi kimse kaçırmasın” dedi.