Ege Ege'de zafer şenliği

Ege'de zafer şenliği

30.08.2018 - 01:39 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ege’nin dört bir yanında coşkulu programlarla kutlanacak. Konserlerle renklenecek bu özel günde, vatandaşlar Türk bayraklarıyla yürüyecek

Egede zafer şenliği

Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı fener alayı ve zafer türküleriyle kutlayacak. Belediye önünden başlayacak olan fener alayına binlerce Karşıyakalı katılacak. Bugün saat 20.00’de, belediye önünden başlayacak olan fener alayı için vatandaşlara yüzlerce Türk Bayrağı dağıtılacak. Pankart ve meşaleler ile görsel bir şölen oluşturulacak. Çarşı, büyük zaferin hatırasına gelin gibi süslenecek.

Haberin Devamı

Başkan Akpınar’dan davet var

Belediye ve Çarşı güzergahını takip edecek fener alayı, Karşıyaka İskele’de son bulacak. Burada kurulacak sahnede, saat 20.30’da belediyenin bandosu eşliğinde ‘Zafer Türküleri Konseri’ yapılacak. Sahnedekilere, halk oyunu ekipleri de eşlik edecek. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “30 Ağustos Zafer Bayramımızı Karşıyakamıza yakışır bir coşkuyla kutlayacak; Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anacağız. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Şehitlerin emanetleri sergide

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıyor. Öğretmen Menderes Kılıçaslan ile işbirliğinde bugün saat 11.30’da Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılacak sergide, şehit General Eşref Bitlis’in üniforması, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kravatı, şehit polis Fethi Seki’nin montu, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün gömlek ve kravatı, Diyarbakır’da teröristlerce katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün lise kıyafeti, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın izcilik takımı gibi eşyalar yer alıyor. Başkan Osman Zolan, serginin ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve milli şuurun devamlılığı açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Milletimiz boyun eğmez’

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bölünmez Çankırı, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Ülkemize uygulanmaya çalışılan ekonomik dayatmalara karşı aziz milletimiz tarihte 30 Ağustos örneğinde de olduğu gibi bugünde kendisini dize getirmeye çalışanlara karşı boyun eğmeyecektir. Milletimizin birliği, azmi ve kararlılığı karşısında hiçbir gücün duramayacağını tarih göstermiştir ve yine göstermeye devam edecektir.”

‘Birliğimizi bozdurmayız’

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı, “Atatürk önderliğinde kazanılan bu zaferle Türk milleti, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya göstermiştir. Ülkemiz, bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeden, ekonomik yönden gelişmeye, demokrasiyi güçlendirmeye ve hızla büyümeye devam edecek” dedi. Şengül, “Bize düşen, bu sorumluluk bilinciyle yılmadan ve yorulmadan çalışarak ülkemizi en üst noktaya taşımak, gelecek kuşaklara daha güçlü, gelişmiş ve modern bir Türkiye teslim etmektir” vurgusunu yaptı.

96. yıl coşkusu tavan yapacak

30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da törenle kutlanacak. Bayram programı kapsamında, saat 20.00’de Öğretmen Evi önünden başlayacak olan fener alayının ardından Ayvalık Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi ‘Zeytin Çekirdekleri’ koro ve orkestrası konser verecek. Başkan Rahmi Gençer, “Büyük zafer, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli bu zaferle atılmıştır. Bu zaferin ışığı altında, milli birlik ve beraberlik ruhunun sürmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şarkılar birlikte seslendirilecek

30 Ağustos coşkusu Bornova Belediyesi’nin düzenlediği konserle yaşanacak. Mustafa Kemal Atatürk’e yazılan Aşık Mahsuni Şerif’e ait ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ adlı türküyle tanınan Faruk Demir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Bornovalılar için sahne alacak. Konser, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da bugün saat 21.00’de başlayacak. Tüm İzmirlileri konsere davet eden Başkan Olgun Atila, “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Atatürk’ün yolunda her yaştan tüm yurttaşlarımızla birlik olarak Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

‘Kahramanlık destanı’

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 30 Ağustos Zafer Bayramı için birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Hotar, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sonuçlandığı 30 Ağustos 1922 tarihi, aslında milletimizin istikbal ve istiklâl davasının özünü oluşturur. Sahip olduğu nitelikleriyle milletimiz, her zaman kendi kahramanlık destanını yazmasını bilmiştir” dedi. Türkiye’nin gelecek vizyonunda bilimin önemine dikkat çeken Rektör Hotar, “Türkiye, akıl ve mantık ekseninde bilimle büyümeyi hedefleyen bir ülkedir. Modern eğitim anlayışı ve güçlü akademik altyapısıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘30 Ağustos kutlu olsun’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin mazisinde Ağustos ayının çok ayrı ve çok önemli bir yeri vardır. Bugün o kutsal tarihlerden birini heyecanla ve coşkuyla kutluyor ve aziz şehitlerimizin hatıralarını yâd ediyoruz. Bu güzel ve önemli günü kutlarken, bu toprakların nasıl ve ne şekilde kazanıldığını, yüz binlerce isimsiz kahramanın bu topraklar için nasıl ve ne şartlarda can verdiğini, Türk ordusunun kaç cephede düşmanla göğüs göğse çarpıştığını çocuklarımıza en doğru ve en net şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu duygularla Zafer Bayramımızı kutluyor; kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

‘Canımızı feda ederiz’

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türkiye’de yaşayan herkesin en büyük değeri olduğunu belirtti. 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni bir kez daha gururla andıklarını söyleyen Alhat, “Tarih boyunca bayrak, vatan ve bağımsızlık gibi değerlerinden asla vazgeçmedik. Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak için canımızı veririz. Bu ülkenin evlatları olarak vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkanların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

‘Zor yılları birliktelik duygusuyla aşacağız’

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, 1922’de işgal kuvvetlerinin ağır yenilgiye uğratıldığı Büyük Taarruz başarısının temelinde “Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberliğin” yattığını kaydetti. Ulusoy, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu olmasını diler, aziz milletimizin aydınlık yarınlarının, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız sürece kaybolmayacağına inancım tam. Birliktelikle son günlerdeki ekonomik saldırılardan da alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

‘İradesinden vazgeçmez’

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, 30 Ağustos’un zaferle sonuçlandığı gün olduğunu belirtti, “Türk milleti dün olduğu gibi bugünde istiklalinden asla vazgeçmez” dedi. Kazançoğlu, Zafer Bayramı’nın, vatan aşkıyla cepheden cepheye koşan kahraman Mehmetçik ile göğsünü siper eden fedakar Türk milletinin en şanlı bayramı olduğunu söyledi, “Bugünü hatırlamak, aziz milletimizin en zorlu şartlar altında bile vatanı uğruna verdiği mücadeleden asla vazgeçmeyen büyük karakterini anlamak bakımından önem taşımaktadır. Milletimizin gelecekte de iradesinden ve istiklalinden asla vazgeçmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar