Ege Egeli 9 bin işadamı 25 bin görüşme yaptı

Egeli 9 bin işadamı 25 bin görüşme yaptı

22.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

ESİDEF’in İzmir’de düzenlediği 2’nci İş Geliştirme Platformu sona erdi. Başkan Ramazan Davulcuoğlu “Herkesin krizi konuştuğu bir dönemde, ticaretle üretimi konuşarak Türkiye’ye mesaj verdik” dedi

Egeli 9 bin işadamı 25 bin görüşme yaptı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) tarafından İzmir Kültürpark’ta bu yıl ikincisi düzenlenen İş Geliştirme Platformu, iş dünyasından 9 bin temsilciyi buluşturdu. Dünyayı sarsan ve Türkiye’ye etkileri tartışılan ekonomik krize rağmen hareketli geçen zirvede, 25 bin iş görüşmesi gerçekleştirildi.
ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, yoğun ilgiyi, sadece bölge için değil, Türk ekonomisi için moral verici olarak niteledi. Organizasyonun, dikkatleri ekonomiye odakladığını söyleyen Davulcuoğlu, herkesin krizi konuştuğu bir dönemde Egeli ve Batı Akdenizli sanayicilerle işadamlarının ticaretle üretimi konuşarak kendilerine yakışanı yaptıklarını ve İzmir’den tüm Türkiye’ye mesaj verdiklerini belirtti.

‘En akılcı yol, işe odaklanmak’
Sert kriz söylemini de, kriz yok yaklaşımını da doğru bulmadıklarını kaydeden Ramazan Davulcuoğlu, krizin olası etkilerinden işe odaklanarak korunmanın en akılcı yol olduğunu ifade ederek, İş Geliştirme Platformu’nun başarısının bu nedenle özel anlam kazandığını vurguladı. ESİDEF Başkanı, özellikle stant açarak organizasyona katılanların memnuniyet oranının benzer etkinliklerin çok üzerinde gerçekleşmesinin, hedeflerin büyütülmesine yol açtığına işaret etti.
Ramazan Davulcuoğlu, yoğun ilgi nedeniyle bir sonraki organizasyonun hazırlıklarına öncelikle etkinlik alanını genişleterek hemen başlayacaklarının altını çizerek, şöyle dedi: “Kütahya’dan Antalya’ya, 22 iş dünyası derneği ve bunlara bağlı 2 bin üyesiyle ESİDEF, bugüne kadar dış ticaret organizasyonlarına ağırlık verdi. KOBİ’leri, dış ticaretin, özellikle de ihracatın bir parçası haline getirme hedefine yoğunlaştı. Afrika, Avrasya, Uzakdoğu’yu hedefleyen geniş organizasyonlara katılan üyelerimiz, bölgenin ekonomik potansiyelini başarıyla tanıttı. Maldiv’den Filipinler’e, Sudan’dan Kazakistan’a çok sayıda ülkeden gelen heyetleri yine bu amaçla bölgemizde ağırladık. Dış pazarlara yönelik bu açılımın yanında bölgesel potansiyeli harekete geçirme adına da geçen yıl İş Geliştirme Platformu’nu düzenlemeye başladık. Beklentinin üzerinde gerçekleşen ilgi, platformu gelenekselleştirmeyi zorunlu kıldı. Her yıl bir önceki seneden daha geniş katılımla ESİDEF İş Geliştirme Platformu, bölge ekonomisinin nabzının attığı yer olacak.”