Ege Egeli ihracatçı TL’den şikayetçi

Egeli ihracatçı TL’den şikayetçi

02.05.2010 - 00:57 | Son Güncellenme:

Egeli ihracatçılar, aşırı değerli Türk Lirası’nın, ihracatı değil, ithalatı desteklediğini belirterek, acil çözüm istedi

Egeli ihracatçı TL’den şikayetçi

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Türk ihracatçısının, dünya piyasalarında rekabetçi olabilmesi için kamu yönetimine büyük görev düştüğünü söyledi. Hükümetin krizde aldığı tedbirlerin, ihracatçıyı bir nebze rahatlattığını belirten Türkmenoğlu, “Ancak değerli Türk Lirası politikası devam ettiği için bu tedbirlerin etkisi sınırlı kaldı” dedi.

Gerçekçi kur politikası isteği
Türk Lirası’nın aşırı değerli olması için Türkiye’de dış ticaret fazlası verme, düşük enflasyon oranı ve düşük işsizlik oranı gibi koşulların olmadığına dikkat çeken Türkmenoğlu, şöyle devam etti: “Mevcut koşullarda Türk Lirası’nın aşırı değerli olması, ihracatı değil, ithalatı desteklemektedir. Dolayısıyla Türkiye’deki istihdama değil, Çin’deki, Hindistan’daki, Kore’deki işçinin istihdamına katkı yapmaktadır. Gerçekçi bir kur politikasının hayata geçirilmesini isteyen Türkmenoğlu, “Artık üç maddelik tek gündem maddemiz var: Üretmek, ihraç etmek ve istihdamı artırmak” diye konuştu.
Ege Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk de rekabetçiliğin sürdürülebilmesi için mutlaka kurda düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Sekiz yıl önceki kur seviyeleriyle bu kadar enflasyonla mücadele etmemiz mümkün değil” dedi.