Ege Ege’nin dört yanı zafer...

Ege’nin dört yanı zafer...

31.08.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı; İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla ve Çanakkale’de törenlerle kutlandı, “Kuruluşa emek verenleri minnetle anıyoruz” mesajı verildi

Ege’nin dört yanı zafer...

AA - İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk kondu. Köşger, Sivri ve Soyer, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerde tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Haberin Devamı

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez  Çankırı ve Cemal Bekle, CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Murat Bakan, Bedri Serter ve Kani Beko, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Protokol üyeleri, törenin ardından Fatih Sergi Salonu’nda yer alan Atatürk Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Vali Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Valilik önünde kutlamaları kabul etti. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Uşak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Denizli Valiliği önündeki törende Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Ege’nin dört yanı zafer...

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla özel balon turu düzenlendi.

‘Ne mutlu Türküm diyene’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı, Büyük Zafer’in 99. yılını kutladı. Ergün, “30 Ağustos zaferi, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan, dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Yurdumuzun dört bir yanını işgal eden hainleri temizlemek için, Türk milletini adeta şaha kaldıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, tarihler 26 Ağustos 1922’yi gösterdiğinde Türk topçularının atışıyla büyük taarruzun ateşini yakmıştır. Ne mutlu Türküm diyene!”

Haberin Devamı

Demirci’ye kutlama

Ergün, Demirci ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı dolayısıyla da mesaj yayımladı, “Demircili hemşerilerimizin mücadelesi, Kurtuluş Savaşı’nın en sıkıntılı günlerinde ümit ışığının parıldamasını sağlamıştır” dedi.

‘Biz bambaşka karşılarız’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Batur, mesajında şu sözlere yer verdi: “Güzel ilçemiz Konak’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın her yıldönümünü bambaşka bir coşkuyla karşılarız biz; çünkü işgal Konak’ta başlamış ve yine Konak’ta sonlandırılmıştır. Konak, Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla direnişin ateşlendiği, kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı yerdir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un ardından, 9 Eylül’de İzmir’e giren süvarilerimizin kurtuluş bayrağımızı astıkları yer de Konak’tır.”

Haberin Devamı

Efeler’den video

Efeler Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çektiği kısa filmi sosyal medya hesaplarından yayımladı. Başkan Mehmet Fatih Atay’ın da yer aldığı video beğeni topladı. Yaklaşık 2 dakikalık videoda Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile yurttaşlar oynadı.

‘100. yıla yürüyoruz’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında 99 gençle Anıtkabir’e gitti, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, “Türkiye’nin en genç büyükşehir belediye başkanı olarak, gençlerimizle burada olmaktan çok mutluyum. Büyük Taarruz’un 99 yıllık geçmişini temsilen 99 gencimizle, 100. yıla emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Kuşadası’nda heyecan vardı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü, Kuşadası’nda da coşku içinde kutlandı. Koronavirüs önlemleri göz önünde bulundurularak düzenlenen etkinlikler, Kaymakamlık’taki bayramlaşmayla başladı, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle sürdü. Törene; Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Kaymakam Yücel ile Başkan Günel, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’nin yeni idari binasının açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

‘Bağımsızlık meşalesi o özel günde yakıldı’

Güzelbahçe Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği konserlerin ilki olan Ezginin Günlüğü grubunun parçalarıyla yurttaşlara özel bir gece yaşattı. Başkan Mustafa İnce, “Bir halkın bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı ve bu uğurda can verildiği 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en güzel şekilde kutlamak için bir aradayız. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna şehit ve gazi olmuş vatan evlatlarını saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Zafer Bayramı konserlerimiz devam edecek” diye konuştu.

‘Atatürk’ü anlatacağız’

Balçova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar için bir şenlik düzenlendi. Kitabın ve bilginin öneminin anlatıldığı Hayal Dünyası adlı tiyatro oyunun ardından masal kahramanları çocuklara eğlenceli dans etkinlikleri yaptırdı. Balçova Belediyesi Spor Müdürlüğü de çocuklara halat çekme, çuval yarışı gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ve yarışmalar düzenledi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Bağımsızlığımızın şanlı tarihini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çocuklarımıza her fırsatta anlatacağız” dedi.

‘Cumhuriyet’in müjdecisi’

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı, “Milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır” dedi.