Ege EGİAD’da başkanlık mücadelesi

EGİAD’da başkanlık mücadelesi

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

EGİAD’da başkanlık mücadelesi

Ege Genç İşadamları Derneği’nde (EGİAD) seçim heyecanı başladı. Birinci dönemini dolduran EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter’in tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından aynı yönetimde görev yapan iki isim Sayman Mahir Kaplan ve Başkanvekili Mustafa Aslan başkanlığa talip oldu. İzmir iş dünyası ve yerel yaşamının olduğu kadar bölgenin de etkin kuruluşu olan EGİAD, 5 Ocak’ta seçime gidiyor. İlk oturumda üye çoğunluğu sağlanamazsa 12 Ocak Cumartesi günü yapılacak oturumda hem yönetim, hem de başkan seçilecek. 1990 yılında 47 genç işadamıyla kurulan ve bugün üye sayısı 600’ü aşan EGİAD’da 15. dönem seçimlerinde iki aday yarışacak. Adaylığını ilk olarak EGİAD Başkanvekili Mustafa Aslan açıkladı.

Haberin Devamı

Seçimler, 2019 Ocak’ta

Üye sayısının yüzde 70’i 22-45 yaş arasındaki işadamı ve yöneticilerden oluşan EGİAD’da diğer aday ise Mahir Kaplan oldu.

Şu anki yönetimde sayman olarak görev yapan Kaplan, Umart Mimarlık’ın da kurucu sahibi. Bugün yüzde 60’ı sanayi, yüzde 33’ü hizmet, yüzde 5’i tarım, yüzde 2’si finans sektörlerinde faaliyet gösteren 3 bini aşkın şirketi kapsayan ve yaklaşık 110.000 kişilik istihdam sağlayan bir üretim gücü olan EGİAD, ocak ayındaki seçimlerde 13. başkanını belirleyecek.