Ege Eğitim aşkıyla hastalığı yendi

Eğitim aşkıyla hastalığı yendi

18.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Eğitim aşkıyla hastalığı yendi

Lösemi teşhisinin ardından derslerine evde devam eden Esra, hayallerinden vazgeçmedi. Hem sağlığına kavuşan hem de okulunu bitiren genç kız, ailesinin ve öğretmenlerinin gururu oldu

Haberin Devamı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu öğrencisi Esra Doğan’a (13) üç yıl önce lösemi teşhisi kondu. Okuluna ara veren Esra, eğitimine öğretmenlerinin de desteğiyle evde devam etti. Azmiyle 8’inci sınıfı bitiren Esra, karnesini iftihar belgesiyle birlikte aldı.

Kızının üç yıldır okula gidemediğini, bu yıl da enfeksiyon riski nedeniyle eğitimine evde devam ettiğini anlatan anne Meryem Doğan, “Kontrolleri 3 yıl sürecek. Zaman zaman baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri oluyor. Çok zor günler geçirdik ama Esra hepsini atlattı” dedi.

Aşçı olmak istiyor

Baba Hakkı Doğan da, “Zor zamanlarda öğretmenleri bize çok destek oldu. Kızımın diploma alıp mesleğine başladığı günleri göreceğimizden eminim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Esra’ya karnesini ve iftihar belgesini, evin salonunda sınıf ortamı oluşturup iki yıl eğitimi veren öğretmeni Çayan Arıkan takdim etti. Tek hayalinin okuluna dönmek olduğunu ifade eden Esra, “Hocalarım bana çok destek oluyor. Hepsine teşekkür ederim. Bu yıl yeni arkadaşlar ve yeni öğretmenler tanımayı istiyorum. Hedefim aşçı olmak, mutfakta sıkıntımı unutuyorum. Bu hayalim değişebilir yeni şeyler keşfettikçe fikirlerim farklılaşıyor” şeklinde konuştu.

Karne mutluluğu

Kemalpaşa’da sağlık sorunları nedeniyle evde eğitim alan çocuklar karne sevincini birlikte yaşadı. Yaşıtları gibi okula gidip sınıflarındaki sıralarına oturamayan Sekiz Eylül İlkokulu öğrencisi, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası 10 yaşındaki Furkan Pişken ve 8 yaşındaki Serebral Palsi (SP) hastası Barış Ersan da karne sevincini birbirleriyle paylaştı.

4’üncü sınıfı bitiren Furkan ile tanışmaya dedesi Kadir Ersan ile birlikte gelen Barış, Furkan ile arkadaş olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.