Ege Ekonomi devleri “İZ” bırakıyor

Ekonomi devleri “İZ” bırakıyor

17.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Unilever ve Tesco Kipa el ele verdi, “Yarının İzleri Projesi” başlattı. “Daha temiz bir dünya” hayalini paylaşma sırası şimdi de İzmirli öğrencilere geldi

Ekonomi devleri “İZ” bırakıyor

Hipermarket devi Tesco Kipa ve dünyanın en büyük üreticilerinden Unilever, geçen yıl işbirliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’yla TOÇEV de destekledi, “Yarının İzleri Projesi” hayata geçirildi. Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak amaçlandı. Çalışmanın İzmir ayağı da Konak Güzelyalı İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Atilla, TOÇEV Sanat Koordinatörü Hakan Bilgin, Unilever Müşteri Geliştirme Müdürü Başak Aktürk de yer aldı. “Daha temiz bir dünya” hayalini paylaşma sırasının İzmirli 20 bin ilköğretim öğrencisine geldiği vurgulandı.
Yılmaz Atilla, Unilever ve Tesco Kipa’nın yarınlara sahip çıkma bilinciyle hareket eden iki şirket olduğunun altını çizdi. Atilla, birçok firmanın küresel ısınmayı durdurma savaşında birlikte hareket ettiğini ve sosyal sorumluluk projelerinin başına küresel ısınmanın farkındalığını artırmak bilincini yerleştirdiklerini kaydetti. Başak Aktürk de yarınlara iyi bir gelecek bırakmayı hedeflediklerini dile getirdi. Aktürk, “2009’da 6 binin üzerinde öğrenciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attık. Küresel ısınma konusunda her kişi ve kurumun üzerine düşen görevler olduğuna inanıyoruz, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.
TOÇEV Sanat Koordinatörü Hakan Bilgin de eğlenceli ve yaratıcı yöntemlerle küçükleri bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bilgin, “Bu bilinci büyüklerle de paylaşarak kamuoyunda güçlü ve farklı bir sesin yükselmesine öncülük ediyoruz. Çocuklar dünyamızın geleceğini belirleyen varlıklar olarak küresel ısınmanın önüne geçebilecek adımları bugünden atarak kendilerine daha uygar bir gelecek yaratabilirler” diye konuştu.