Ege Ekonomi Üniversitesi 17. yaşını kutluyor

Ekonomi Üniversitesi 17. yaşını kutluyor

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi eğitim yolculuğunda 17. yılını kutladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, “Dünyanın ilk 10 üniversitesi kalitesinde eğitim verme iddiamız sürüyor” dedi.

Ekonomi Üniversitesi 17. yaşını kutluyor

Öğrenci odaklı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, ekonominin üniversitelerle başladığını belirtti, “Üniversiteler bilgiyi, veriyi, istatistiği takip eden, üreten, bölge ekonomisinin önde gelen kurumlarıyla ve kamuoyuyla paylaşan yapılarıyla ekonomide bilimsel gelişimin yapı taşıdır” diye konuştu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, öğrenci odaklı bir üniversite olduklarına işaret etti, “Öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıracak bir eğitim veriyoruz. Sürekli olarak en iyi eğitim yöntemlerini paylaşmak için öğretim üyelerimizle seminerler gerçekleştiriyoruz” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kuruluşunun 17. yılını kutladı. İEÜ Konferans Salonu’ndaki kutlamaya; Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, MHP İzmir Milletvekili ve geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve konuklar katıldı. Demirtaş, 30 yıl önce 1988 yılında üniversite açmayı düşlediğini, o tarihte İzmir Ticaret Odası Üyeleri Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı 38 arkadaşı ve İzmir Ticaret Odası’nın üye olmasıyla kurduğunu belirtti, 14 Nisan 2001’de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduklarını söyledi.

Hastane 2019’da hazır

Kendisinin geçmişe değil geleceğe baktığını ifade eden Başkan Demirtaş, şunları söyledi: “Hedefimizi, dünyanın ilk 10 üniversitesi kalitesinde bir eğitim verme olarak belirlemiştik. Akıllı kampüsümüzü yaptık. Endüstri 4.0 laboratuvarı ile Uzay ve Uçak, Elektronik ve Kontrol, Biyomedikal Enstrümentasyon, Teknik Çizim ve Tasarım, Genetik ve Uzay çalışmaları için Temiz Oda, Bilgisayar Oyununları Tasarım, Moleküler Araştırma, Hücre ve Doku Kültürü, Bitki Kültür, Genel Bilgisayar, Robotik ve Mekanik, Bulut servisi ve İleri Simülasyon Bilgisayarları Alanı laboratuvarlarını 10 milyon 76 bin lira maliyetle inşa ettik. Ama asıl, ‘Bilim ve Teknoloji Kampüsü’ Güzelbahçe’de olacak. Gelecek yılların en önemli yatırımlarından birisi de İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hastanesi’dir. Kaba inşaatı bitmek üzere olan hastanemizde 2019 yılı ortalarında hasta kabulüne başlanabilir.”


Eski-yeni başkan yan yana oturdu

Ekonomi Üniversitesi 17. yaşını kutluyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 17. yaş günü kutlandı. Ticaret Odası’nın yeni Başkanı Mahmut Özgener, eski Başkan Ekrem Demirtaş ile töreni yan yana izledi. Özgener, üniversitenin kurumsallığının önemine dikkat çekti, “Beyaz bir sayfa açalım” dedi. Başkan Özgener, dün mazbatasını alarak resmen göreve başladı.