Ege Ekonomide mesafe almak kolaylaşacak

Ekonomide mesafe almak kolaylaşacak

19.04.2017 - 04:22 | Son Güncellenme:

Ege iş dünyası, referandum sonrası Türkiye’de farklı bir iklim olacağını belirtti. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Kocasert, “Ekonomide ilerlemek daha kolay olacak” dedi.

Ekonomide mesafe almak kolaylaşacak

İş dünyası, halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerini sürdürüyor. Ege Bölgesi’nde ekonomiye yön veren isimler, hükümetten beklentilerinin, iş dünyasının ve ekonominin önünün açılması olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert: Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi ile karar alma ve uygulama süreçlerinin hızlanması ile birçok konuda olduğu gibi ekonomide de mesafe almanın kolaylaşacağına inancımız tamdır. Aynı zamanda bir belirsizlik ortamının geride kaldığını ifade edebiliriz. Türkiye için başlayan yeni dönemin hayırlı olmasını yürekten diliyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi ile karar alma ve uygulama süreçlerinin hızlanması ile birçok konuda olduğu gibi ekonomide de mesafe almanın kolaylaşacağına inancımız tamdır.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci: Bir süredir siyasi gündemin yoğunluğu nedeniyle ikinci plana itilen ekonomi gündemi, yine ilk sıradaki yerini almalı ve makro düzeyde iyileştirme çalışmalarına başlanılmalıdır.

Haberin Devamı

‘Derdimiz ekonomi olsun’

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan: Artık tek derdimiz, ekonomi olmalıdır. Halkımızın refah seviyesini daha da yükseltmek olmadır. Ülkemiz önemli bir süreci geride bırakmıştır. Herkes bundan sonraki süreçte vatanımız için el ele vermek durumundadır.

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili: Demokrasi şöleni havasında geçen seçimden çıkan ‘Evet’ sonucu aydınlık yarınlarımız için güzel bir karardır. Artık önemli bir belirsizliği geride bıraktık. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki bu referandumun kaybedeni yoktur, kazananı Türkiye’dir.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin: Dünyada yaşanan kaosa ve krizlere rağmen, ülkemizin çevresindeki savaşlara, teröre rağmen ülkemiz güçlü Türkiye yolunda sağlam adımlarla yürüyor. Milletimiz, yürünen yolu onaylamış ve Cumhurbaşkanı’nın daha da güçlendirilmesini istemiştir. Güçlenen Türkiye’nin yeni anayasa ile daha emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır.

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki: Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında, Avrupa Birliği üyeliği hedefi önemli bir çıpa işlevi görmektedir. Önümüzdeki dönemde ülkede ve dışta olması gerektiği gibi Balıkesir’de de uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasiler başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplum kesimlerinin ortak bir gelecek paydasında birleşmesi gücümüze güç katacaktır. Ülkemiz, 21. yüzyılın dünyasına yakışır yeni ve sivil bir anayasayı hak etmektedir.