Ege ‘Ekonomiye yön verdi’

‘Ekonomiye yön verdi’

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İkinci Ege Ekonomik Forum’u büyük ilgi gördü. EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Forum, Ege ekonomisine yön veren bir platform oldu” dedi.

‘Ekonomiye yön verdi’

NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’un ikincisi büyük ilgi gördü. İki gün süren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci’nin katılımıyla açılışı yapılan Ege Ekonomik Forum 2018’de global gündeme ek olarak ‘Yüksek Teknoloji’, ‘Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0’ temaları ele alındı. İkinci günün açılışını Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaptığı forum, sanayi ve tarım sektörlerinin temsilcilerinin yoğun katılımı ile sona erdi.
Ege ekonomisinin masaya yatırıldığı, bölgesel fırsatlar ve imkanların belirlendiği, sorunların ve önceliklerin gündeme alındığı Ege Ekonomik Forum’un ikincisini tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, foruma gösterilen ilginin son derece büyük olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ankara-İzmir buluştu

Özellikle merkezi hükümetin bakanlar düzeyinde temsilci gönderdiği, sunumlar yaptığı bir forumu İzmir’e kazandırdıklarını söyleyen Susam, “Gösterilen ilgi, oturumlardaki sunumlar, gündem yapılan konulara bakınca Ege Ekonomik Forum’un Ege ekonomisine yön veren bir platform haline geldiğini söyleyebiliriz. Forumun her yıl büyüyeceğine inancımız tam” dedi.

Ege’nin başarılı 5 kadını arasında

Müzikte pek çok uluslararası başarıya imza atan Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi öğrencisi piyanist Nehir Özzengin, Ege Ekonomik Forumu’nda Ege’nin 5 başarılı kadını arasında gösterildi. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Baltalı Keçi Çiftliği Sahibi Funda Baltalı, Monteida Satış ve Pazarlama Direktörü Aysun Uygun ve Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Ünlütürk ile birlikte yer alan Özzengin, başarısını çok çalışmaya ve aile desteğine bağladı. Özzengin, “Bir kız çocuğu bile beni örnek almak isterse benim için büyük bir gurur” dedi.