Ege ELİDAŞ tam kapasite

ELİDAŞ tam kapasite

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası (İTB) önderliğinde, depolama ve elektronik ürün senedi üretmek üzere kurulan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ), 15 bin tonluk kapasitesinde yüzde 100 doluluğa ulaştı.

ELİDAŞ tam kapasite

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, “Şu an için tesisimiz tam kapasite dolduğu için mal kabulü randevuları da bir süreliğine durduruldu. Projenin başarıya ulaştığını görmek bizlere mutluluk verdiği kadar bu alanda daha fazla azim ve yeni hedeflere yelken açma hırsı da vermektedir” dedi.

Haberin Devamı

Üretici için fırsat

Tarım ürünlerinin finans ve elektronik ticaret dünyasına kazandırılmasını sağlayan bu sistemin, artık tüm sektör paydaşlarınca tanınmaya başlandığına ve hatta lisanslı depoculukta yeni yatırımlara yol açtığına dikkat çeken Kocagöz, “Alışılagelmiş klasik ticaret sistemi ile el değiştiren tarım ürünlerinin, bu sistem ile geniş ve çok yönlü bir boyut kazandığı ve üreticiye de yeni olanaklar sundu. Böylece üretici kendi malının kaderini belirleme şansı buldu” diye konuştu.