Ege ‘Emekçinin hayaliydi’

‘Emekçinin hayaliydi’

19.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir, belediye personeli ve dar gelirli aileler için hayata geçirdiği 546 dairelik EGEŞEHİR Toplu Konut Projesi’nin temelini törenle attı.

‘Emekçinin hayaliydi’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için uygulamaya koyduğu 546 dairelik toplu konut projesinin temeli atıldı. Çiğli’deki 36 bin metrekarelik alanda hayata geçecek konutların temel atma töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği, yoksulluğun ve dahası yoksunluğun arttığı bir dönemde bu değerli projeyi başlatmak hem İzmir hem de belediye emekçileri için çok önemli bir adım. Belediyemizin değerli emekçilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürecek çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. Burada, 14 adet 10 katlı bloktan oluşan sosyal konut projemizin temelini atıyoruz. Bu projemizle sadece binalar değil, aynı zamanda çalışanlarımız için bir yaşam alanı inşa ediyoruz. EGEŞEHİR Toplu Konut Projesi, önümüzdeki yıl yapımına başlayacağımız Taş Vadi Yaşayan Parkı’nın tam başlangıç noktasında yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Önceliklerinin güvenlik olduğunu vurgulayan Soyer, “İnşa edilecek her binada, depremlere karşı yapının durumunu sürekli takip edebileceğimiz yapı sağlığı izleme sistemleri kuruyoruz. Her bir detayı ince ince düşünerek, iki buçuk yılda tamamlayacağımız bu projeyle personelimizin ve vatandaşlarımızın hak ettiği bir yaşam alanını kuracağız. Halk Konut projesinde uyguladığımız kooperatifçilik modelini Ege Şehir Toplu Konut Projemize de taşıdık. Kooperatifçiliği yaşamımıza yeniden dahil ederek çok zor koşullara rağmen şehrimizin refahını büyütüyor ve adil paylaşımını sağlıyoruz. Göreceksiniz, bu ülkede yaşayan herkesin başı dik gezdiği bir geleceği hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

Bir biletle SMA’lı miniklere umut olabilirsiniz

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, SMA hastalarının tedavilerine destek olmak amacıyla bugün saat 20.30’da Feridun Düzağaç dayanışma konseri düzenliyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserin geliri, hastalığın tedavisi için kullanılacak. Koltuk seçilebilen biletler 200 lira, seçilemeyenler ise 50 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Konsere gidemeyecekler de katılımsız bilet satın alma seçeneğiyle destek olabilir.