Ege En az 2.5 milyon turist kaybettik

En az 2.5 milyon turist kaybettik

21.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Turistik İşletmeler Derneği Başkanı İşler, yılın 7 aylık sürecinde krizler nedeniyle Suriye, İran ve İsrailli turistlerin başka ülkelere gittiğini söyledi

En az 2.5 milyon turist kaybettik


Ege Turistik İşletmeler Derneği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bu yıl büyüme tahminleri yapılırken siyasi ve askeri krizlerin hesaba katılmadığına işaret etti. Buna rağmen büyük bir başarı kaydedildiğini vurgulayan İşler, Suriye, İran ve İsrail gibi ülkelerden en az 2.5 milyon turistin kaybedildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Gündem ateşli olunca...
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan derlediği güncel verileri değerlendiren Mehmet İşler, Türkiye’ye sadece Temmuz ayında 4 milyon 571 bin, Ocak-Temmuz ayları arasındaki ilk 7 aylık dönemde ise 17 milyon 295 bin yabancı turistin geldiğini aktardı. Yıl sonuna kadar turist sayısının tavan yaptığı 2011 yılı ile ya başa baş ya da biraz daha üstünde rakamlar beklediklerini anlatan İşler, Ocak-Temmuz döneminde Suriyeli turist sayısında yüzde 39, İranlı turist sayısında ise yüzde 38 azalma yaşandığını kaydetti. İşler, “Yaklaşık 1 milyon turist İran’dan, 750 bin turist Suriye’den, 500-600 bin turist de İsrail’den geliyordu. Şu anda yaşanan konjonktürden dolayı bunları kaybetmiş durumda. Yani 2.5 milyon insanı kaybettik” dedi.