Ege En çok prim ödeyen işveren Petkim oldu

En çok prim ödeyen işveren Petkim oldu

16.05.2010 - 00:04 | Son Güncellenme:

İzmir’de en çok sosyal güvenlik primi ödeyen işvevrenler arasında, Petkim 33 milyon 355 lira ile ilk sırada yer aldı

En çok prim ödeyen işveren Petkim oldu

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, İzmir’de en çok Sosyal Güvenlik Primi ödeyen işverenler sıralamasında birinciliği elde etti. Geçen yıl Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 38 milyon 546 bin TL prim tahakkuk ettirdiği kurum, net olarak ise 33 milyon 355 bin lira ödeme yaptı.
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 2009 sosyal güvenlik primlerini düzenli ve hatasız ödeyen işverenlere, prim tutarları baz alınarak ödülleri verildi. 2008’de de aynı katagoride birinci olan Petkim’in ödülünü İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt’un elinden alan Genel Müdür Yardımcısı Hatice Kaygın, krizin en yoğun yaşandığı 2008 ve 2009 yıllarında 550 ek istihdam sağladıklarını, kendileri için asıl mutluluk verici durumun bu olduğunu vurguladı. Petkim’in, önümüzdeki süreçte planladığı yatırımlar gerçekleştikçe, istihdamını artırmaya devam edeceğini kaydeden Kaygın, “Biz istihdam yarışında koşarken, birilerinin de bizi geçtiğini görmek istiyoruz. Kalıcı istihdam sanayileşerek yaratılabilir” diye konuştu.
Kaygın, SGK’nın son yıllarda işverenlere bakışında ve iş yapma hızında çok olumlu değişimler gözlediklerini de sözlerine ekledi. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız da, Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk’e özel bir mektup göndererek, şirketin pirim ödemede ulaştığı birinciliği kutladı.
SGK’nın kayıt dışı istihdamı azaltmayı bu yıl birinci önceliği olarak gördüğünü kaydeden Zararsız, “Petkim’in SGK’ya ve topluma karşı sorumluluklarını göstermedeki hassasiyeti, bize de güç veriyor” dedi.