Ege ‘En değerli hediye’

‘En değerli hediye’

05.11.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Hemşirelik Fakültesi Fuaye Alanı’nda ‘1. ve 2. Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi.

‘En değerli hediye’

İl Sağlık Müdürlüğü’nün bilgilendirme standı açtığı etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Organ bağışı, bir kişinin belki de hiç tanımadığı başka birine verebileceği en değerli ve anlamlı hediyelerden biridir. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak organ bağışının kutsal ve yaşamsal önemini anlamak ve farkındalığımızı artırmak için uluslararası sanatçılıların organ bağışına bakışını yansıtan bu karikatürleri, tam da bu amacı güçlendirmek için sergiliyoruz. Organ bağışı gibi, hayatla ölüm arasındaki ince çizgiyi temsil eden bir konuyu, karikatürler aracılığıyla ele almak hem sanatın hem de mizahın bu konudaki etkileyici gücünü ortaya koyuyor. Bu sergide yer alan eserler, organ bağışının sadece tıbbi bir süreç olmadığını, aynı zamanda derin bir insani anlam taşıdığını başarıyla vurguluyor. Her bir karikatür, bizleri derinden etkiliyor; organ bağışı konusundaki ön yargıları kırma ve bu hayati konuda daha bilinçli adımlar atma konusunda ilham kaynağı oluyor” dedi. İzmir Vali Yardımcısı Faik Ercan da, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

‘Daha iyi olmalıyız’

“Organ naklinin 50 yıllık bir geçmişi olsa da ülkemiz bu konuda iyi noktadadır. Ancak nakil gereken hastaların da sayısı artıyor. Dokuz Eylül Üniversitemiz ile çok değerli çalışmalar yapıyoruz. 3-9 Kasım günleri arasında düzenlenecek etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz.” İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Hüseyin Bozdemir ise, “İnsanların yarın organ başı bekleyen bireyler olabileceğinin bilincinde olarak hareket etmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.