Ege En güzel yeni yıl armağanı

En güzel yeni yıl armağanı

02.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Böbrekleri iflas eden Habil Efe’ye ve Rafet Sak’a, 2010’un son saatlerinde organ nakli yapıldı. Yeni yıl hediyeleri ‘hayat’ oldu

En güzel yeni yıl armağanı

İzmir Kent Hastanesi’nde organ nakillerine ikisi daha eklendi. Ama yeni yıldan hemen önce gerçekleşince yaşanan sevinç de daha büyüktü. Böbrek yetmezliği çeken İzmirli Rafet Sak’la, Balıkesirli Habil Efe, bağış organlarla adeta ikinci kez dünyaya geldi, 2010’un son gününde de taburcu oldu. Yeni yıla sağlıklı olarak evlerinde giren 61 yaşındaki Rafet Sak, “Sevincimden ne yapacağımı bilemiyorum. Çocuk parkına gidip salıncakta bile sallanabilirim” diye konuştu.

Normal yaşama dönebilecekler
Hayat arkadaşı Selver Efe’nin bir böbreğiyle şifa bulan 42 yaşındaki Habil Efe de kabustan uyandığını anlattı. “Böbreksiz kalmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim için eşimin ısrarlarını kabul etmiyordum. ‘Diğer böbreğine birşey olursa ne yapar’ diye düşünüyordum. Ama kadının fendi erkeği yendi. Seneler sonra yeni yıla sağlıklı girmenin mutluluğu gibisi yok” dedi. Operasyonları yapan Prof. Caner Çavdar, Doç. Ömer Öge ve Opr. Dr. Işık Özgü, artık normal yaşama dönebileceklerini söyledi.


DEÜ Hastanesi’nde korkulu rüya bitti
Kısaca ‘VRE’ denilen ve enfeksiyone neden olan mikroorganizmalara rastlanması nedeniyle ‘hasta alımı’ durdurulan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Ünitesi’nde yeniden hasta kabülü başladı. 9 hastanın ‘gaita’sında, bunlardan 3’ünün aynı zamanda kanında virüse rastlandığını hatırlatan Başhekim Prof. Eyüp Hazan, durumun kontrol altına alındığını bildirdi. Hazan, “Tüm dünyada uygulandığı gibi ilk etapta bu servisimize başka hasta alımını durdurduk ve gerekli düzeltmelerimizi yaptık. Şu anda hiçbir sorun yok” diye konuştu.

Nöbetçi eczane bulmak artık çok daha kolay
İzmir Eczacı Odası, vatandaşlara kolaylık sağlamak için resmi internet sitesinde nöbetçi eczaneleri harita üzerinde gösteren bir yazılım kullanmaya başladı. Oda Başkanı Tuncay Sayılkan, uygulamanın Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söyledi, şöyle dedi: “Yeni uygulamamızla, internet sitemize (www.izmireczaciodasi.org.tr) girenler hem nöbetçi eczane listesini güncellenmiş olarak bulabiliyor hem de adresini, konumunu harita üzerinde görüyor. Cadde, sokak numarası aramadan eliyle koymuş gibi bulabiliyor.” n NESRİN COŞKUN DHA