Ege ‘En iyi formül uygulanacak’

‘En iyi formül uygulanacak’

03.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşümde en doğru formülü bulmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya geldi.

‘En iyi formül uygulanacak’

Kentsel dönüşümde en doğru formülü bulmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Sandal ve belediye bürokratlarına sunum yapan şehir plancıları Ali Kemal Şahin ve Erol Dalgıç, “Yerinde dönüşen Bir Bayraklı’da insan odaklı bir vizyon ile sağlıklı, modern ve çağdaş yeni binalara kavuşmak mümkün. Doğru analiz ve planlamayla süreç, vatandaşla imar üzerinden uzlaşarak yürütülebilir” dedi. Başkan Sandal, kentsel dönüşümün odağına vatandaşı alarak tüm talepleri dinleyeceklerini, ortak akılla en doğru formülü geliştireceklerini ve vatandaşın karşısına somut verilerle çıkacaklarını ifade etti.
Bayraklı’nın kentsel dönüşüm süreciyle ilgili yapılan çalışmayı analizlerle anlatan Şehir Plancısı Ali Kemal Şahin. “Yoğunluğu gençlerden oluşan 312 bin nüfuslu bir ilçe olan Bayraklı’da yeni bir vizyon geliştirmemiz gerekiyor. Yerinde dönüşen Bayraklı ilçesi vizyonuyla bir amaç oluşturmalıyız. Biz bu konuda yaptığımız çalışmada Bayraklı’nın sahip olduğu değerlerin korunduğu, depreme dayanıklı, her türlü afet riskine karşı daha sağlıklı, daha sürdürülebilir, daha işlevsel, daha güvenli ve daha sağlam yapılarla kentsel donatı alanlarının yeterli olduğu, sosyal ve ekonomik yapının güçlendirildiği kentsel ve mekânsal yapıların yer aldığı bir amaç oluşturduk” dedi. KENTSEV Üyesi Erol Dalgıç da beklentilerin karşılanması gerektiğini belirtti.

Yazarlar