Ege ‘En İyi Tiyatro Seyircisi’ ödülü İzmirlilere

‘En İyi Tiyatro Seyircisi’ ödülü İzmirlilere

01.02.2018 - 23:57 | Son Güncellenme:

Türk tiyatrosu ve sinemasının en önemli isimlerinden Müjdat Gezen’in 1982 yılında Kandemir Konduk’la birlikte yazıp Perran Kutman ve Savaş Dinçel’le oynadığı ‘Artiz Mektebi’, yeni versiyonuyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahnelendi.

‘En İyi Tiyatro Seyircisi’ ödülü İzmirlilere

Türk tiyatrosu ve sinemasının en önemli isimlerinden Müjdat Gezen’in 1982 yılında Kandemir Konduk’la birlikte yazıp Perran Kutman ve Savaş Dinçel’le oynadığı ‘Artiz Mektebi’, yeni versiyonuyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sahnelendi. Eğitim sistemindeki çarpıklıkları mizahi bir dille anlatan ve başrollerini İlker Ayrık ile Günay Karacaoğlu’nun üstlendiği oyunu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu’yla birlikte izledi. Ayakta alkışlanan oyunun sonunda bir de sürpriz vardı.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

Sanatçı Müjdat Gezen, İzmir halkına ‘Türkiye’nin en iyi tiyatro seyircisi’ ödülünü verdiklerini açıkladı. Gezen, ödülü, İzmirliler adına Başkan Aziz Kocaoğlu’na verdi. İzmir’in çağdaş ve aydınlık yüzüyle her zaman gurur duyduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu ödül, İzmir’in, İzmirlilerin sanata, sanatçıya duyarlılığının da en iyi kanıtı” dedi.