Ege En küçük işitme cihazı Ege’de üretildi

En küçük işitme cihazı Ege’de üretildi

18.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kulak çınlamasına çare bulan firma olarak da tanınan Ear Teknik, uzun bir Ar-Ge çalışmasının ardından şimdi de Earnet Nano2 cihazını üretti.

En küçük işitme cihazı Ege’de üretildi

Dünyanın en küçük işitme cihazı olan NANO2, çip şeklinde ve kulağın içine konuluyor. Dışarıdan görünmeyen cihazın kalıbı standart. Herkes rahatlıkla kullanabiliyor. Kullanıcı kişinin kulağının kalıbının alınması gerekmiyor. Earnet NANO2 işitme cihazı olmasının yanı sıra çınlamayı da kontrol altında tutuyor.

Kulakta görünmüyor
Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, Earnet NANO2’nin estetiğe önem verenler için somut çözüm sunduğunu belirterek, ‘İşitme kaybı olan ancak estetik ve görsel kaygılar nedeniyle işitme cihazı kullanmak istemeyen kişiler var.
Özellikle toplum önünde olanlar, genç insanlar, kulak arkasına takılan işitme cihazını kullanmayı ihmal ediyor. Bu kişiler işitme cihazını rahatlıkla kullanabilirler. Ayrıca normal cihazlardaki dışarıdaki ses, gürültü gibi sıkıntılar da Earnet Nano2’ de yok. Kulağın hava almasını sağlayan cihaz iltihap riskini azaltıyor.” bilgisini verdi. Cirosunun en az yüzde 10’unu Ar-Ge’ye ayıran firma, sürekli yatırım yaparak, yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor. Firma yaklaşık 30 ülkeye işitme cihazı satıyor.

Yazarlar