Ege EN ŞANSLI İLÇE

EN ŞANSLI İLÇE

20.12.2008 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in yeni ilçelerinden Karabağlar’da, Konak Belediyesi’nin bölünmeden önce yaptığı ya da başladığı sayısız proje var

EN ŞANSLI İLÇE

İzmir’in iki yeni ilçesinden Karabağlar çok şanslı. Zira Konak Belediyesi, yasa çıkmadan önce bu bölge için değişik projeler hazırladı. Bir kısmı tamamlandı, bir kısmı ise yaşama geçirilmeyi bekliyor. Bunlar arasında en dikkat çekenleri, Kültürpark’ın üçte ikisi büyüklüğündeki Uzundere Rekreasyon Alanı, Uzundere Kent Yenileme Projesi, Bozyaka Pazaryeri, Yeşilyurt Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Parkı, Yeşilyurt İhsan Alyanak Spor Salonu. Ayrıca çok sayıda spor tesisi, park, semt merkezi, çocuk kitaplığı ve çamaşırhane de var.

‘Geleceğe miras bıraktık’
Başkan Muzaffer Tunçağ, “Bunlar önemli ve büyük işler. Gelecekk uşaklara kalacak önemli eserler” dedi. Konak’tan ayrıldığı için Karabağlar’a belediyenin artık yatırım yapmayacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Tunçağ, “Bu doğru değil. Önümüzdeki günlerde iki önemli projenin daha temelini atacağız. Yeni ilçemizi ezen değil, ona destek veren bir konumda yer alacağız. Siyasi olarak bölünsek bile oradakiler de bizim insanlarımız” diye konuştu.
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın bölgenin tüm imajını değiştireceğinin altını çizen Başkan Tunçağ, şöyle devam etti: “Tamamlandığında sadece Karabağlar’da yaşayanların değil, tüm İzmirlilerin buluşma noktası olacak. Ayrıca, Bozyaka’da yıllardır sokakta kurulan pazaryerini de taşıyacağız. Çağdaş koşullarda, spor alanlarıyla, otoparklarıyla, her türlü hava koşulunda alışverişin yapılacağı kapalı pazaryeri kuracağız.”

Haberin Devamı

Karabağlar’da neler yapıldı?
Yeşilyurt İhsan Alyanak Spor Salonu, Üçyol Uğur Mumcu Spor Tesisleri, Bozyaka Çalıkuşu Feride Parkı ve Spor Tesisleri, Bozyaka Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, Limontepe Semt Merkezi, Limontepe Çamaşırhanesi, Eskiizmir Semt Merkezi, Eskiizmir Çamaşırhanesi, Bozyaka Osman Kibar Spor Tesisleri, Günaltay 57. Alay Parkı ve Spor Tesisleri, Sevgi Mahallesi Spor Tesisleri, Sevgi Mahallesi Hasan Ali Yücel Parkı, Esendere Ahmet Piriştina Doğal Sit Parkı ve Anıtı, Eskiizmir Tonguç Parkı ve Spor Tesisleri, Mimkent Üsteğmen Gürcan Ulucan Spor Tesisleri, Karabağlar Semt Merkezi, Limontepe Spor Tesisleri, Doğan Emültay Spor Tesisleri, Mimkent Spor Tesisleri.