Ege 'Engelleme işini ilk kendileri başlattı'

'Engelleme işini ilk kendileri başlattı'

23.10.2017 - 04:43 | Son Güncellenme:

Atilla Kaya, istemezükçülere rağmen yatırımların hız kesmediğini söyledi “Son dava açanların ikisi avukat. Biri, CHP Bizimdir Hareketi Sözcüsü” dedi

Engelleme işini ilk  kendileri başlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, twitter hesabı üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Kaya şöyle dedi: “CHP’li Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu isyan etmiş, Yamanlar’a kurmayı planladığı çöp tesisine dava açanlara veryansın etmiş. Dava açan avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardığını belirtip, ‘Her defasında önümüze bir engel çıkartılıyor’ demiş. İzmir’de yatırımların önüne taş koyma ve dava açarak engelleme işini ilk başlatan, kente zarar veren bu kültürü yerleştiren kendisidir. Stadyumlara dava açtı, İnciraltı imar planlarına dava açtı, yat limanlarına dava açtı, o kadar çok dava açtı ki, davaları karıştırdı! Bu davaları açarken, ön bahçesi de boş durmadı.”

Haberin Devamı

Körfez Geçişi, Konak Tüneli, yeni havalimanı terminal binasının da davalardan nasibini aldığını kaydeden Kaya, “İzmir’deki istemezük cephesi her şeye ‘hayır’ demeye programlandığı için şimdi kendisinin yapacağı işlere de ‘hayır’ demeye başladı. Bu işler bumerang gibidir. Döner seni bulur. İşte dava açan iki avukat. Biri ‘CHP Bizimdir Hareketi Sözcüsü.’ CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, bu iki avukatın Ulaştırma Bakanlığı’na ilişkin taleplerini TBMM’de dile getiriyor. CHP resmi web sitesi de bunu paylaşıyor. Ne tiyatro değil mi ama! Davayı açan CHP, ağlayan CHP, kaybeden ise İzmir ve İzmirli hemşehrilerimiz” şeklinde konuştu.

‘Mücadele verdik’

Kocaoğlu’nu eleştiren Kaya, “İlk defa eğildim diyorsunuz, biz eğilmedik, dik durduk ve İzmir için, istemezükçülere rağmen bu yatırımları kente kazandırdık. Biz 15 yılda sayenizde bu konuda çok tecrübe kazandık. Yüzlerce davayla uğraştık, istemezükçülere karşı büyük mücadeleler verdik. Tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Biz başkalarına benzemeyiz, İzmir’de taş üstüne taş koyan herkesin yanında oluruz” diye konuştu.

Yazarlar