Ege Engelsiz yüksek eğitim için bir araya gelindi

Engelsiz yüksek eğitim için bir araya gelindi

11.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Üniversiteler Platformu, “Engelsiz Üniversite” paneli düzenledi.

Engelsiz yüksek eğitim için bir araya gelindi

Ege Üniversitesi Engelsiz Ege Birim Koordinatörü Doç. Hatice Şahin yönetimindeki toplantıda, İzmir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Neslihan Koçer, Yaşar Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Refet Bolat, Gediz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Mine Uzun, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Aylin Çepiş, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Gizem Yılmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Verda Sigura ve İzmir Üniversiteler Platformu’ndan Uzm. Kıvanç Hekim konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıda engellilerin yüksek eğitimde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Koşullar yetersiz
Doç. Hatice Şahin, “Erasmus Değişim Programı’yla engelli öğrencilerimizi yurtdışına gönderebiliyoruz. Ancak bizim koşullarımız yetersiz olduğu için engelli öğrenciler Türkiye’ye gelemiyor” diye konuştu.

Akay: Ekibime güveniyorum
AK Parti’nin 50 kişilik İzmir il yönetimi, Alsancak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Bu ekip genel seçimde İzmir’de AK Parti’yi birinci yapacak ekiptir. Buna olan inancımızı Atatürk’ün huzurunda tekrar yineliyorum. Ekibime güveniyorum. Bu başarıyı birlik ve beraberlik içinde yakalayacağız” dedi.
Akay, CHP İl Başkanlığı’nın parti borçlarını ödeyebilmek için bağış masası kurmasının hatırlatılması üzerine de, “Partilere bu seçimde çok para lazım. Burada parti üyelerine büyük fedakarlık düşüyor. Bizim borcumuz yok. Kendi aramızda bağış toplayarak bunu hallettik” diye konuştu.

Manisa AK Parti’de yeni Başkan Baybatur oldu
Manisa’da AK Parti İl Başkanı Abdurahim Arslan’ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından yerine Murat Baybatur atandı. AK Parti Genel Merkezi’nce önceki gün Ankara’ya çağrılan Murat Baybatur mazbatasını alıp Manisa’ya döndü. Baybatur, AK Parti Manisa İl binasında yaptığı basın toplantısında görevi vekaleten yürüten Çetin Güngör’den devraldı. Yeni yönetimi gelecek günlerde belirleyecek olan Baybatur, “Artık kolektif çalışma bilinciyle çalışan ve çalışacak bir şahlanmış Manisa AK Parti Teşkilatı izleyeceksiniz” dedi.