Ege Engelsizciler’in kamp macerası

Engelsizciler’in kamp macerası

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Engelsizciler’in kamp macerası

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ailelerin kendilerine vakit ayırabilmesi amacıyla başlattığı Kısa Mola hizmeti kapsamında eğitim alan 20 engelli genç, izci oldu. Kampa giden gençler, izci yeminlerini edip çadır kurdu. Keşif yürüyüşü yapan ‘Engelsizciler’ ormanda çöp topladı, denize girdi.

Haberin Devamı

Kamp alanında olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Engelsizci Ali Aydın, “Kamp bana özgüven veriyor. Annem, babam olmadan kendi başıma bir şey yapabileceğim anlamına geliyor” dedi. Miraç Koçar ise kampta arkadaşlarıyla sohbet etme fırsatı bulduğunu söyledi.

Denize geldiğinde etkinliği gören ve 21 yaşındaki down sendromlu kızını kamp alanına getiren Hatice Şimşek de, “Engelli çocuk yetiştirmek çok büyük sabır ve sorumluluk istiyor. Böyle çalışmalar bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Sevgiyle aşıyoruz

Engelsizciler’in aldıkları eğitim ve kararlılıkla neleri başarabileceklerini herkese gösterdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Sevgiyle, hizmetlerimizle engelleri aştığımız Muğla’da, yüreklerindeki mutluluk olmaya devam edeceğiz” dedi.