Ege Ergin İnan, Ekol’de 50’inci yılını kutladı

Ergin İnan, Ekol’de 50’inci yılını kutladı

22.04.2017 - 05:02 | Son Güncellenme:

Çağdaş Türk Resim Sanatı ustasının 50 eserden oluşan muhteşem sergisi, Ekol Sanat’ta 20 Mayıs’a kadar gezilebilecek

Ergin İnan, Ekol’de 50’inci yılını kutladı

Çağdaş Türk Resim Sanatı’nın ustası Ergin İnan, 50’inci sanat yılını 50 eserden oluşan sergiyle Ekol Sanat Galerisi’nde kutladı. Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “50. sanat yılında Ergin İnan’ı burada ağırlamaktan onur duyuyoruz.

Sanatçı dostu

Yaklaşık 50 eserden oluşan sergide sanatçının 2001 yılından beri hazırlamış olduğu çalışmalardan yağlı boyaları, kümbetleri, mektuplukları ve bronz heykelleri yer almaktadır. Usta sanatçı Ergin İnan’ın retrospektif nitelikli 50. Sanat Yılı Sergisi 20 Mayıs tarihine kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek” dedi.

Ergin İnan, ilk resim yapmaya 1964 yılında Güzel Sanat Fakültesi’nde başladığını, hocalarının düşüncelerinin belirlenmesinde etkili olduğunu, Mevlana’nın büyük bir minyatürünü ve Atatürk posterlerini yaptığını belirtti. 50. yılında İzmirlilerle olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İnan, “Ekol Sanat İzmir’e sanatçıyı ve sanatı sevdiren önemli bir sanat kuruluşu. Galeri bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile tüm Türkiye’de sanat camiasına damgasını vurdu. Türkiye’nin çok önemli sanatçıları sergileriyle Ekol Sanat Galerisi’nde İzmirlilerle buluştu” diye konuştu.