Ege Erikler elde kaldı!

Erikler elde kaldı!

22.05.2018 - 01:57 | Son Güncellenme:

Manisa’nın erik üretim merkezi Turgutlu’da, erik üreticisi kilogramı 50 kuruşa kadar düşen fiyatlar nedeniyle zarar etti.

Erikler elde kaldı

İlçede nisan ayı sonlarında hasat edilmeye başlanan papaz eriği ve Ankara eriğinin kilosu 8 liradan satılırken son günlerde hava sıcaklıklarındaki artışla birlikte erikler bir anda olgunlaştı. Alıcı bulamayan üretici erikleri besledikleri hayvanlara yem olarak vermeye başladı. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, fiyat dengesizliğine dikkat çekti, “Erik hasadının başladığı günlerde eriğin kilosu 7-8 liradan satılıyordu. Havaların sıcak gitmesi ve eriklerin tamamının bir anda olgunlaşması nedeniyle fiyatlar çok fazla düştü. Eriğin bol olduğu yıllarda hep aynı sorunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tüccar nazlanıyor’

Erik üreticisi aynı zamanda Turgutlu Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı Celil Kahraman da yaptığı masrafı karşılayamadığından dert yandı. Üretici Celil Kahraman, “Kendimi bildiğimden beri çiftçiyim. Böyle durum görmedim. En iyi erik 1 lira 20 kuruşa alıcı bulurken, diğerleri de 50 kuruştan satılıyor.