Ege Erkunt’tan yurtdışı atağı

Erkunt’tan yurtdışı atağı

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İhracat markası ArmaTrac’la 33 ülkeye ihracat yapan Türk traktör markası Erkunt Traktör, bir ilke imza atarak Türkiye’den yurtdışına lisans veren ilk yerli üretici oldu.

Erkunt’tan yurtdışı atağı

ArmaTrac’ı Afrika ülkesi Sudan’da üretmek için anlaşmaya vardıklarını açıklayan, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, “Bnzer müjdeler devam edecek. Bugün 16 yıllık rüyamız olan Türkiye’den bir dünya markası yaratma hedefine bir adım daha yaklaştık. Türk girişimcisi, sanayicisi olarak bu gurur hepimizin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Armağan, 2015’te Sudan’dan 99 yıllığına 780 bin dönüm tarım arazisi kiralayan Türkiye’nin, yatırımcılar ve şirketler için fırsat yarattığının altını çizdi. Armağan, “2011’de ihracata başladığımız Sudan’a Türkiye’den bir traktör markasının lisansını veriyoruz” dedi.

Lisans anlaşmasının 1 Ocak itibariyle yürürlüğe gireceğini ve bu tarihten itibaren Erkunt Traktör’ün ihracat markası ArmaTrac traktörlerinin Sudan tarımına hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Zeynep Erkunt Armağan, 1,5 yıllık çabalarının karşılığını aldıklarını söyledi. GIAD Grubu CEO’su İsmail Altayeb Abdalla da, traktör ve tarım ekipmanları alanındaki bu işbirliğinin daha da gelişmesini diledi.