Ege Es­naf, ken­di ger­çe­ği­ne dön­dü

Es­naf, ken­di ger­çe­ği­ne dön­dü

28.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı’nın Eu­ro 2008 ba­şa­rı­sı sa­ye­sin­de for­ma sa­tış­la­rıy­la yü­zü gü­len Ke­me­ral­tı es­na­fı, Al­man­ya mağ­lu­bi­ye­tin­den son­ra es­ki gün­le­ri­ne dön­dü.

Es­naf, ken­di ger­çe­ği­ne dön­dü

Es­naf­lar­dan Bay­ram İnce, şam­pi­yo­na ön­ce­si, eko­no­mik dur­gun­luk­tan et­ki­le­nen, ne­re­dey­se sif­tah yap­ma­yan­lar­dan bi­riy­di. Tür­ki­ye’nin art ar­da al­dı­ğı ga­li­bi­yet­ler, ti­ca­ri ya­şa­ma da ha­re­ket­li­lik ge­tir­di. İnce, tez­ga­hın­da­ki ba­yan giy­si­le­ri­ni kal­dı­rıp, mil­li ta­kım form­la­rı­nı sat­ma­ya baş­la­dı. Sem­bo­lik ‘Çar­şı Es­naf Mil­li Ta­kı­mı’nı kur­du. Hem es­na­fı hem de çar­şı zi­ya­ret­çi­le­ri­ni ami­go gi­bi coş­tur­du. Ay-­yıl­dız­lı for­ma­lar bü­yük rağ­bet, ay­lar­dır doğ­ru-­dü­rüst iş ya­pa­ma­yan İnce’nin ce­bi de pa­ra gör­dü.
An­cak mut­lu gün­ler, Al­man­ya ma­çıy­la bit­ti. Tür­ki­ye’nin fi­na­le yük­sel­me­si ha­lin­de da­ha faz­la for­ma sat­ma­yı ha­yal eden İnce, mağ­lu­bi­ye­tin ar­dı­nan tez­ga­hı­na, yi­ne ka­dın el­bi­se­le­ri­ni koy­du. Es­ki­si gi­bi sa­at­ler­ce müş­te­ri bek­le­di­ği­ni an­la­tan İnce, hem ken­di­si­nin hem de çar­şı es­na­fı­nın, mil­li ta­kı­ma çok şey borç­lu ol­du­ğu­nu di­le ge­tir­di.
İnce, “Hem iş­le­rin açık­lı­ğı­na se­vin­dik, hem de mil­li coş­ku­yu ya­şa­dık. Ya­rı fi­nal ma­çın­dan son­ra ken­di ger­çe­ği­mi­ze dön­dük. Kre­di kar­tı ve ver­gi borç­la­rıy­la, fa­tu­ra­lar­la ye­ni­den yüz­leş­tik” diye konuştu.