Ege Eşit hizmet ve şeffaflık

Eşit hizmet ve şeffaflık

18.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Eşit hizmet ve şeffaflık

İzmir’in dört ilçesinde vatandaşla buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, adaylardan iki şey istedi, “Ayrım yok, her kuruşun hesabı da verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Bergama, Aliağa, Ödemiş ve Torbalı ilçelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem partisinin adaylarına destek istedi hem de yapılacak hizmetler konusunda öğütlerde bulundu. İlk olarak Büyükşehir ve Bergama belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçen yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan övgüyle bahsetti, “Kendisini İzmir’e adadı. Her alanda işbirliğini güçlendirmeye, gelir dağılılımını dengelemeye çalıştı. Türkiye’deki bütün belediye başkanlarına örnek oldu” dedi.

İsteğini açıkladı

Ardından Aliağa ilçesinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, seçmenden oy istedi, “İzmir’in en güzel ilçelerinden birinde yaşıyorsunuz. Sizin milletvekiliniz olarak sizlere hitap etme onurunu bana verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Baharı, birliği, beraberliği, kardeşliği getireceğiz. Hiç kimseyi kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. 82 milyonu kucaklayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalışana 2200 lira maaş

Belediye başkan adaylarından taleplerinin olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, “İki şey istiyorum. Seçildiğiniz günden itibaren ‘Şu mahalle bana oy vermedi’ diye bir ayrım yapmayacaksınız. Mahalle fakir ise oraya daha fazla hizmet götüreceksiniz. Herkesin yaşam standardı yüksek ve eşit olacak. İkinci isteğim, seçildiğiniz andan itibaren harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz” ifadelerini kullandı. Daha sonra Torbalı’ya geçen Kılıçdaroğlu, ilçedeki her mahalleye bir kreş yapacaklarını belirtti, “Çalışan kadın çocuğunu güven içinde bırakabilmeli. Çalışmıyorsa da kendine vakit ayırmaya ihtiyacı var. Ayrıca kreş en az 10 kişiye istihdam demek” dedi. Son olarak Ödemiş’te konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin adayı Mehmet Eriş’ten, asgari ücret ile çalışanların maaşını 2 bin 200 liraya yükseltme sözü aldı, “Hiç kimsenin işine son vermeyecek, herkes rahat olsun” dedi.

Eşit hizmet ve şeffaflık

Tire sürprizi

İzmir’de tüm gün süren seçim çalışmalarına programında olmayan Tire’yi de ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Tire Belediye Başkan adayı İYİ Partili Atakan Duran’ın seçim ofisinin önünde halka seslendi. Duran’a destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Size daha yakın olacak hiçbir ayrım yapmadan hepinizi kucaklayacak biri var. Atakan başkan Tire’de hepinize hizmet edecek” dedi.