Ege ‘Eşitlik istiyorsak birlikte çalışmalıyız’

‘Eşitlik istiyorsak birlikte çalışmalıyız’

04.02.2024 - 00:35 | Son Güncellenme:

3. İzmir Kadınlar Kongresi’ne katılan Başkan Soyer, “Eşitlik talebi için kadın erkek birlikte çalışmalıyız” dedi. İş insanı Mesut Sancak, “Yönetim noktalarında kadınların olması en büyük başarımız” dedi.

‘Eşitlik istiyorsak birlikte çalışmalıyız’

‘Hayalimizdeki Türkiye İçin’ temasıyla Folkart ana sponsorluğunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 3. kez düzenlenen İzmir Kadınlar Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliği ulusal bir kongre haline getirerek her yıl tekrarlayacaklarını belirten BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Mustafa Kemal Atatürk, kadın devrimini, İzmir’de başlatmıştır. O gün, Anadolu’daki kültürel, geleneksel sosyolojiyi dikkate aldığımızda, kadın devrimi için İzmir’i seçmesi tesadüf değildi. İzmir bu kongre ile de bu misyonunu devam ettiriyor” dedi. ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, “Toplumsal dönüşüm için dijitalleşmeyi hem bir sınama hem de kadınlar için bir fırsat olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Emre Pınar Kılıç ise kadınların siyasette de temsiliyet sorunu olduğunu kaydetti. Kadının iş dünyasında önemli olduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Grubumuzda çalışan binlerce kişi var yönetim noktalarında kadınların olması bizim en büyük başarımız. İyi ki kadınlar var” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zihin dünyasında bir devrime, dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi, “Kadınların eşitlik talebi için kadın erkek birlikte çalışmalıyız. İzmir’de başlattığımız bu yolculuk dünyanın yaşadığı vicdan tutulmasını durduracak olan kadınların yürekleridir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir Valisi Süleyman Elban ise “Bu kongrenin yeni vizyonlara, yeni açılımlara ışık tutmasını bekliyorum. Artık uluslararası olmasını temenni ediyorum” ifadesinde bulundu. EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Yapay zekadan önce kadının zekasına ihtiyacımız var” mesajı verdi. TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Reyhan Aktar “Dönüşüm için cinsiyet eşitliği gerekiyor” dedi.

‘Eşitlik istiyorsak birlikte çalışmalıyız’

Yönetimde söz sahibi

3. İzmir Kadınlar Kongresi’nin son bölümünde “Kadınlar Yerel Yönetimlerden Ne Bekliyor?” paneli gerçekleşti. Gazeteci Banu Şen’in moderatörlüğünde yapılan panele Kader Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, Deva Partisi Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol, AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay katıldı. Başkan Karaoğlu, “Daha yaşanabilir dünya için daha fazla kadın olmalı” dedi. Ceyda Bölünmez Çankırı ise, “Kadınlar birbirini teşvik etmeli” diye konuştu.